Semifreddo me luleshtrydhe është ëmbëlsira ideale dhe e shijshme per verën e nxehte.


Vendosni vezën, të verdhat e vezëve, ekstraktin e vaniljes dhe sheqerin në një tas të qëndrueshëm ndaj nxehtësisë dhe vendoseni mbi një tenxhere me ujë të zierë. (banjomari)

Duke përdorur një lëvizje elektrike dore, rrihni për rreth 8 minuta derisa përzierja të jetë e trashë dhe e zbehtë. Hiqeni nga zjarri dhe lëreni mënjanë.

Në një enë të veçantë të madhe, rrihni kremin e dyfishtë derisa të jetë ngurtësuar. Hidhni ngadale kremin e vezeve dhe bashkojeni me panen e embel.

Derdhni gjysmën e përzierjes qe eshte formuar ne taven qe deshironi te beni embelsiren. (taves vendosini nje qese kuzhine) Ne nje furlator hidhni luleshtrydhet dhe grijini. Lulehtrydhet shtojini ne taven e kremit.

Hidhni gjysmen e mbetur te kremit dhe me pas gjysme e mbetur te luleshtrydheve te grira. Vendoseni taven ne ngrirje per 6 ore ose per gjithe naten.

Për ta shërbyer, ktheni gjysmën në një pjatë për servirje dhe hiqni me kujdes qesen e kuzhines. Zbukurojeni me recel dhe luleshtrydhe dhe servireni.
Ingredients
Directions

Vendosni vezën, të verdhat e vezëve, ekstraktin e vaniljes dhe sheqerin në një tas të qëndrueshëm ndaj nxehtësisë dhe vendoseni mbi një tenxhere me ujë të zierë. (banjomari)

Duke përdorur një lëvizje elektrike dore, rrihni për rreth 8 minuta derisa përzierja të jetë e trashë dhe e zbehtë. Hiqeni nga zjarri dhe lëreni mënjanë.

Në një enë të veçantë të madhe, rrihni kremin e dyfishtë derisa të jetë ngurtësuar. Hidhni ngadale kremin e vezeve dhe bashkojeni me panen e embel.

Derdhni gjysmën e përzierjes qe eshte formuar ne taven qe deshironi te beni embelsiren. (taves vendosini nje qese kuzhine) Ne nje furlator hidhni luleshtrydhet dhe grijini. Lulehtrydhet shtojini ne taven e kremit.

Hidhni gjysmen e mbetur te kremit dhe me pas gjysme e mbetur te luleshtrydheve te grira. Vendoseni taven ne ngrirje per 6 ore ose per gjithe naten.

Për ta shërbyer, ktheni gjysmën në një pjatë për servirje dhe hiqni me kujdes qesen e kuzhines. Zbukurojeni me recel dhe luleshtrydhe dhe servireni.