Salmon i Pjekur - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.AuthorAnxhela K.
VlerësimiDifficulty

Salmon i pjekur gatuhet me gjalpë, hudhër, limoni dhe ereza të buta për të krijuar një darkë të thjeshtë dhe të shijshme.

Salmon i Pjekur
Yields6 Servings
Prep Time10 minsCook Time23 minsTotal Time33 mins
Perberesit
Pergatitja
1
Salmon i Pjekur - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Ngrohni furrën dhe përgatitni fletën e pjekjes. Ngroheni furrën në 180 grade.

2
Salmon i Pjekur - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Vendosni salmonin në tavën e përgatitur dhe thajini të dy anët me një leter. Ndjeni mishin për çdo hale dhe hiqini ato me piskatore peshku ose me duar.

3
Salmon i Pjekur - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Në një tas të vogël, bashkoni gjalpin e shkrirë, hudhrën, mjaltin dhe lëngun e limonit. Marinojeni salmonin me perzierjen e krijuar.

4
Salmon i Pjekur - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Palosni skajet e fletës për të përmbajtur lëngun dhe hidhni përzierjen e gjalpit në mënyrë të barabartë në majë të salmonit.

5
Salmon i Pjekur - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Gatuani salmonin për 18 minuta, varësisht nga trashësia. Nëse hapni paketën dhe shihni se peshku nuk ka mbaruar së gatuari, mbyllni paketën e fletës së letrës përsëri, kthejeni atë në furrë dhe kontrolloni përsëri në 3 minuta të tjera .

6
Salmon i Pjekur - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Hapni me kujdes paketimin e fletë metalike për të zbuluar salmonin plotësisht. Vendoseni furrën lereni salmonin për 3 minuta. Do ta shihni se bëhet paksa i artë me disa njolla të djegura por sigurohuni që të mos digjeni hudhrat.

7
Salmon i Pjekur - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Lëreni salmonin të pushojë për rreth 5minuta,. Dekorojeni me ereza të copëtuara. Kalojeni në një pjatë për servirje ose shërbejeni direkt nga tava!

Category, CuisineCooking MethodDiet

Ingredients

Perberesit

Directions

Pergatitja
1
Salmon i Pjekur - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Ngrohni furrën dhe përgatitni fletën e pjekjes. Ngroheni furrën në 180 grade.

2
Salmon i Pjekur - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Vendosni salmonin në tavën e përgatitur dhe thajini të dy anët me një leter. Ndjeni mishin për çdo hale dhe hiqini ato me piskatore peshku ose me duar.

3
Salmon i Pjekur - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Në një tas të vogël, bashkoni gjalpin e shkrirë, hudhrën, mjaltin dhe lëngun e limonit. Marinojeni salmonin me perzierjen e krijuar.

4
Salmon i Pjekur - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Palosni skajet e fletës për të përmbajtur lëngun dhe hidhni përzierjen e gjalpit në mënyrë të barabartë në majë të salmonit.

5
Salmon i Pjekur - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Gatuani salmonin për 18 minuta, varësisht nga trashësia. Nëse hapni paketën dhe shihni se peshku nuk ka mbaruar së gatuari, mbyllni paketën e fletës së letrës përsëri, kthejeni atë në furrë dhe kontrolloni përsëri në 3 minuta të tjera .

6
Salmon i Pjekur - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Hapni me kujdes paketimin e fletë metalike për të zbuluar salmonin plotësisht. Vendoseni furrën lereni salmonin për 3 minuta. Do ta shihni se bëhet paksa i artë me disa njolla të djegura por sigurohuni që të mos digjeni hudhrat.

7
Salmon i Pjekur - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Lëreni salmonin të pushojë për rreth 5minuta,. Dekorojeni me ereza të copëtuara. Kalojeni në një pjatë për servirje ose shërbejeni direkt nga tava!

Salmon i Pjekur