Salmon i pjekur gatuhet me gjalpë, hudhër, limoni dhe ereza të buta për të krijuar një darkë të thjeshtë dhe të shijshme.


Ngrohni furrën dhe përgatitni fletën e pjekjes. Ngroheni furrën në 180 grade.

Vendosni salmonin në tavën e përgatitur dhe thajini të dy anët me një leter. Ndjeni mishin për çdo hale dhe hiqini ato me piskatore peshku ose me duar.

Në një tas të vogël, bashkoni gjalpin e shkrirë, hudhrën, mjaltin dhe lëngun e limonit. Marinojeni salmonin me perzierjen e krijuar.

Palosni skajet e fletës për të përmbajtur lëngun dhe hidhni përzierjen e gjalpit në mënyrë të barabartë në majë të salmonit.


Hapni me kujdes paketimin e fletë metalike për të zbuluar salmonin plotësisht. Vendoseni furrën lereni salmonin për 3 minuta. Do ta shihni se bëhet paksa i artë me disa njolla të djegura por sigurohuni që të mos digjeni hudhrat.

Lëreni salmonin të pushojë për rreth 5minuta,. Dekorojeni me ereza të copëtuara. Kalojeni në një pjatë për servirje ose shërbejeni direkt nga tava!
Ingredients
Directions

Ngrohni furrën dhe përgatitni fletën e pjekjes. Ngroheni furrën në 180 grade.

Vendosni salmonin në tavën e përgatitur dhe thajini të dy anët me një leter. Ndjeni mishin për çdo hale dhe hiqini ato me piskatore peshku ose me duar.

Në një tas të vogël, bashkoni gjalpin e shkrirë, hudhrën, mjaltin dhe lëngun e limonit. Marinojeni salmonin me perzierjen e krijuar.

Palosni skajet e fletës për të përmbajtur lëngun dhe hidhni përzierjen e gjalpit në mënyrë të barabartë në majë të salmonit.


Hapni me kujdes paketimin e fletë metalike për të zbuluar salmonin plotësisht. Vendoseni furrën lereni salmonin për 3 minuta. Do ta shihni se bëhet paksa i artë me disa njolla të djegura por sigurohuni që të mos digjeni hudhrat.

Lëreni salmonin të pushojë për rreth 5minuta,. Dekorojeni me ereza të copëtuara. Kalojeni në një pjatë për servirje ose shërbejeni direkt nga tava!