Një nga gjërat e mia të preferuara për të shërbyer ne nje darke te rendesishme eshte salmon i pjekur me salcë mango me avokado .


Shtrojeni një tavë pjekje me letër alumini. Përhapeni pak vaj ulliri sipër petëzës. Lyeni filetot e salmonit me vaj ulliri dhe shtrojini, me lëkurën poshtë, në tavën e pjekjes të veshur me petë. Spërkateni me kripë. Vendoseni në furrë 400 ° F dhe gatuajeni për 10 minuta.

Ndërsa salmoni po gatuhet, përgatitini avokadot. Pritini avokadot në gjysmë. Hiqni farat. Hiqni copat e avokados dhe shtojini në tas me copat e prera të mangos. Shtoni qepën e kuqe të grirë, dhe lëngun e limonit në tas. Spërkateni me pak kripë. Përzieni butësisht përbërësit së bashku.

Shërbejeni filetot e salmonit me një pjesë të salcës me mango avokado.
Ingredients
Directions

Shtrojeni një tavë pjekje me letër alumini. Përhapeni pak vaj ulliri sipër petëzës. Lyeni filetot e salmonit me vaj ulliri dhe shtrojini, me lëkurën poshtë, në tavën e pjekjes të veshur me petë. Spërkateni me kripë. Vendoseni në furrë 400 ° F dhe gatuajeni për 10 minuta.

Ndërsa salmoni po gatuhet, përgatitini avokadot. Pritini avokadot në gjysmë. Hiqni farat. Hiqni copat e avokados dhe shtojini në tas me copat e prera të mangos. Shtoni qepën e kuqe të grirë, dhe lëngun e limonit në tas. Spërkateni me pak kripë. Përzieni butësisht përbërësit së bashku.

Shërbejeni filetot e salmonit me një pjesë të salcës me mango avokado.