Sallata Niçoise është një sallatë franceze me ton, bishtaja, vezë të ziera fort, domate dhe patate që është mjaft e përzemërt për një pjatë kryesore. Shërbejeni me verën tuaj të bardhë të preferuar për vaktin perfekt veror.


Në një kavanoz, vendosni vajin, lëngun e limonit ose uthullën, qepet, barishtet dhe mustardën. Mbulojeni me kapak dhe tundeni derisa të përzihet mirë. Shtoni kripë dhe piper sipas shijes.

Vendosni fetat e qepës në një tas të vogël dhe spërkatni me 3 lugë vinegrette.

Vendosni patatet në një tenxhere të madhe dhe mbulojini me 2 inç ujë. Shtoni 1 lugë kripë. Ngroheni në temperaturë të lartë për të marrë një valë. Ulni nxehtësinë për të mbajtur një zierje. Gatuani për 10 deri në 12 minuta ose më shumë, derisa patatet të jenë të buta. Kullojeni.

I vendosim në një tas dhe i lyejmë me rreth 1/4 e filxhanit vinegrette.

Shtoni bishtajat në ujin e vluar. Gatuani derisa të zbuten, por ende të forta deri në pickim, rreth 3 deri në 5 minuta. Kullojeni dhe ose shpëlajeni me ujë të ftohtë për të ndaluar gatimin, ose shpërlajeni për gjysmë minutë në ujë me akull.
Shërbejeni menjëherë. Duhet të shërbehet paksa e ngrohtë ose në temperaturë ambienti.
Ingredients
Directions

Në një kavanoz, vendosni vajin, lëngun e limonit ose uthullën, qepet, barishtet dhe mustardën. Mbulojeni me kapak dhe tundeni derisa të përzihet mirë. Shtoni kripë dhe piper sipas shijes.

Vendosni fetat e qepës në një tas të vogël dhe spërkatni me 3 lugë vinegrette.

Vendosni patatet në një tenxhere të madhe dhe mbulojini me 2 inç ujë. Shtoni 1 lugë kripë. Ngroheni në temperaturë të lartë për të marrë një valë. Ulni nxehtësinë për të mbajtur një zierje. Gatuani për 10 deri në 12 minuta ose më shumë, derisa patatet të jenë të buta. Kullojeni.

I vendosim në një tas dhe i lyejmë me rreth 1/4 e filxhanit vinegrette.

Shtoni bishtajat në ujin e vluar. Gatuani derisa të zbuten, por ende të forta deri në pickim, rreth 3 deri në 5 minuta. Kullojeni dhe ose shpëlajeni me ujë të ftohtë për të ndaluar gatimin, ose shpërlajeni për gjysmë minutë në ujë me akull.
Shërbejeni menjëherë. Duhet të shërbehet paksa e ngrohtë ose në temperaturë ambienti.