Kjo sallatë mesdhetare me qiqra e shëndetshme verore është e lehtë për tu bërë me të gjitha perimet dhe erezat e freskëta të verës. Qiqrat shtojnë proteina dhe një vinegrette i shijshëm i bashkon të gjitha.


Në një tas të madh, rrihni së bashku vajin e ullirit, uthullën e verës së kuqe, rigonin e tharë, kripën kosher dhe piperin e zi të sapo bluar.

Shtoni qiqrat, zemrat e angjinareve, domatet, kastravecat, ullinjtë, qepët dhe nenexhikun në tas. I përziejmë mirë të kombinohen dhe i lyejmë me vinegrette. Shtoni djathin feta dhe hidheni butësisht që të përzihet. Shijoni dhe rregulloni me kripë dhe piper shtesë sipas nevojës.

Shërbejeni menjëherë ose mbulojeni dhe vendoseni në frigorifer. Këtë sallatë mund ta ruani në frigorifer të mbuluar, për 5 ditë. Shijojeni të ftohtë ose në temperaturë ambienti.
Ingredients
Directions

Në një tas të madh, rrihni së bashku vajin e ullirit, uthullën e verës së kuqe, rigonin e tharë, kripën kosher dhe piperin e zi të sapo bluar.

Shtoni qiqrat, zemrat e angjinareve, domatet, kastravecat, ullinjtë, qepët dhe nenexhikun në tas. I përziejmë mirë të kombinohen dhe i lyejmë me vinegrette. Shtoni djathin feta dhe hidheni butësisht që të përzihet. Shijoni dhe rregulloni me kripë dhe piper shtesë sipas nevojës.

Shërbejeni menjëherë ose mbulojeni dhe vendoseni në frigorifer. Këtë sallatë mund ta ruani në frigorifer të mbuluar, për 5 ditë. Shijojeni të ftohtë ose në temperaturë ambienti.