Kjo është një sallatë me patate tradicionale ne gjermani! Shërbejeni atë të ngrohte, ose të ftohtë në Barbecue në oborrin tuaj!


Patatet i zijeme për 20 minuta. Për të provuar zierjen, përdorni një thikë për të shpuar një nga patatet; ziejini dhe për disa minuta të tjera nëse nuk është bërë plotësisht.

Në një tigan të madh mbi nxehtësinë mesatare, kaurdisni proshutën derisa të fillojë të marrë një pjesë të yndyrës së saj, rreth 5 minuta.

Shtoni qepët dhe skuqini për 5 minuta të tjera, derisa qepët të jenë zbutur dhe të tejdukshme dhe proshuta të jetë gatuar.

Shtoni uthullën në tigan. E trazojmë me qepët dhe proshutën dhe e lëmë të avulloje, rreth 2 minuta. Përzieni lëngun e perimeve, mustardën, kripën dhe piperin dhe fikni zjarrin.

Qëroni dhe prisni patatet në feta.

Shtoni patatet dhe erezat e copëtuara në tigan me vinaigrette. Përzieni butësisht derisa patatet të jenë të veshura në mënyrë të barabartë me erezat, qepët dhe proshutën.
Ingredients
Directions

Patatet i zijeme për 20 minuta. Për të provuar zierjen, përdorni një thikë për të shpuar një nga patatet; ziejini dhe për disa minuta të tjera nëse nuk është bërë plotësisht.

Në një tigan të madh mbi nxehtësinë mesatare, kaurdisni proshutën derisa të fillojë të marrë një pjesë të yndyrës së saj, rreth 5 minuta.

Shtoni qepët dhe skuqini për 5 minuta të tjera, derisa qepët të jenë zbutur dhe të tejdukshme dhe proshuta të jetë gatuar.

Shtoni uthullën në tigan. E trazojmë me qepët dhe proshutën dhe e lëmë të avulloje, rreth 2 minuta. Përzieni lëngun e perimeve, mustardën, kripën dhe piperin dhe fikni zjarrin.

Qëroni dhe prisni patatet në feta.

Shtoni patatet dhe erezat e copëtuara në tigan me vinaigrette. Përzieni butësisht derisa patatet të jenë të veshura në mënyrë të barabartë me erezat, qepët dhe proshutën.