Një ndër sallatat më të përdorura në vendin tonë gjatë sezonit të dimrit është sallata me lulelakër. Por sot do t’ju sjellë një recetë pak më ndryshe nga ajo që ne përdorim në përdishmëri. Uroj ta provoni !

Ndizni furrën në 200ᵒC. Ndani lulelakrën në copa të vogla dhe vendoseni në tepsi. Shtoni sipër saj vaj ulliri, kripë, piper të zi, përziejini dhe vendoseni në furrë të piqet për 12-15 minuta. Më pas lëreni të ftohet.

Në një tas shtoni të gjithë përbërësit e salcës dhe përziejini.

Në një tas të thellë shtoni spinaqin, bajamet, lulelakrën e pjekur, hurmat, majdanozin, salcën dhe përziejini të gjitha së bashku. Sallata juaj është gati. Enjoy!
Ingredients
Directions

Ndizni furrën në 200ᵒC. Ndani lulelakrën në copa të vogla dhe vendoseni në tepsi. Shtoni sipër saj vaj ulliri, kripë, piper të zi, përziejini dhe vendoseni në furrë të piqet për 12-15 minuta. Më pas lëreni të ftohet.

Në një tas shtoni të gjithë përbërësit e salcës dhe përziejini.

Në një tas të thellë shtoni spinaqin, bajamet, lulelakrën e pjekur, hurmat, majdanozin, salcën dhe përziejini të gjitha së bashku. Sallata juaj është gati. Enjoy!