Kastravecat e freskëta, të butë, të kombinuara me pjeshkë të ëmbla, me lëng dhe të veshura me një vinaigretë borziloku me spec, është një mënyrë e shkëlqyeshme për të shfrytëzuar në maksimum verën dhe të gjitha shijet e saj të mrekullueshme. Kjo sallatë me kastravec pjeshke dhe borzilok është e lehtë për tu bërë dhe shkon shumë me mishin në zgarë.


Shtoni pjeshkët dhe kastravecat e copëtuara në një tas të madh.

Në tas ose një mini përpunues ushqimi ose blender, bashkoni vajin, uthullën, lëngun e limonit dhe lëngun, mjaltin, borzilokun, kripën dhe piperin. Pulsoni derisa borziloku të copëtohet imët dhe vinaigreta të jete kremoze.

Hidhni vinaigretën mbi përzierjen e pjeshkës dhe kastravecit. Trazoni për të lyer në mënyrë të barabartë.

Kalojeni në një pjatë për servirje, zbukurojeni me gjethe borziloku dhe shërbejeni menjëherë.
Ingredients
Directions

Shtoni pjeshkët dhe kastravecat e copëtuara në një tas të madh.

Në tas ose një mini përpunues ushqimi ose blender, bashkoni vajin, uthullën, lëngun e limonit dhe lëngun, mjaltin, borzilokun, kripën dhe piperin. Pulsoni derisa borziloku të copëtohet imët dhe vinaigreta të jete kremoze.

Hidhni vinaigretën mbi përzierjen e pjeshkës dhe kastravecit. Trazoni për të lyer në mënyrë të barabartë.

Kalojeni në një pjatë për servirje, zbukurojeni me gjethe borziloku dhe shërbejeni menjëherë.