Sallatë me finok dhe avokado e marinuar ne një salcë të lehtë për ta bërë këtë sallatë dimri të shpejtë, të lehtë dhe të shëndetshme


Merrni përbërësit.

Në një tas të mesëm dhe të madh, përzieni vajin, lëngun e limonit dhe kripën. Lereni menjane.

Pritini avokadon përgjysmë për së gjati.

Përdorni majën e thikës për të prerë avokadon në feta ose kube - duke prerë me kujdes tulin, por jo përmes lëvozhgës. Hidheni akovadon ne perzierjen e vajit.

Perziejeni me vajin dhe limonin.

Pritini finokun përgjysmë për së gjati dhe vendosni gjysmat e prera anash poshtë në një sipërfaqe prerëse. Pritini në mënyrë tërthore sa më hollë të jetë e mundur (ose përdorni një mandolinë kuzhine).

Qëroni dhe copëtoni hollë qepën e kuqe .

Shtoni finokun dhe qepen e kuqe në tas.

Nëse keni pak kopër, përdoreni pasi i jep nje shije delikate.
Ingredients
Directions

Merrni përbërësit.

Në një tas të mesëm dhe të madh, përzieni vajin, lëngun e limonit dhe kripën. Lereni menjane.

Pritini avokadon përgjysmë për së gjati.

Përdorni majën e thikës për të prerë avokadon në feta ose kube - duke prerë me kujdes tulin, por jo përmes lëvozhgës. Hidheni akovadon ne perzierjen e vajit.

Perziejeni me vajin dhe limonin.

Pritini finokun përgjysmë për së gjati dhe vendosni gjysmat e prera anash poshtë në një sipërfaqe prerëse. Pritini në mënyrë tërthore sa më hollë të jetë e mundur (ose përdorni një mandolinë kuzhine).

Qëroni dhe copëtoni hollë qepën e kuqe .

Shtoni finokun dhe qepen e kuqe në tas.

Nëse keni pak kopër, përdoreni pasi i jep nje shije delikate.