Sallata Greke është një pjatë tradicionale verore që sigurisht mund ta gjesh në çdo restorant grek; përbëhet nga sallatë jeshile, domate, kastravec, qepë, ullinj dhe feta, djathi i bardh tradicional grek. Sallata greke është një pjatë e përshtatshme për të shoqëruar një pjatë të dytë me peshk ose mish, ose mund të shijohet si një pjatë e vetme, nëse vendosni të hani një drekë të freskët dhe të lehtë.


Prisni kastravecin, specin, domatet dhe qepen.

Shtoni 1 lugë çaji uthull në një tas me ujë të ftohtë. Shtoni qepë të prerë në tas dhe lëreni mënjanë për 10 Minutaminuta më shumë. Pastaj kullojeni.

Prisni djathin feta. Në një tas të madh bashkoni të gjitha perimet dhe djathin dhe lëreni mënjanë.

Në enë të veçantë tundni uthull, vaj ulliri, kripë, piper dhe rigon. Hidheni ne sallatën dhe trazojeni.

Lereni pak minuta te marinohet dhe me pas servireni.
Ingredients
Directions

Prisni kastravecin, specin, domatet dhe qepen.

Shtoni 1 lugë çaji uthull në një tas me ujë të ftohtë. Shtoni qepë të prerë në tas dhe lëreni mënjanë për 10 Minutaminuta më shumë. Pastaj kullojeni.

Prisni djathin feta. Në një tas të madh bashkoni të gjitha perimet dhe djathin dhe lëreni mënjanë.

Në enë të veçantë tundni uthull, vaj ulliri, kripë, piper dhe rigon. Hidheni ne sallatën dhe trazojeni.

Lereni pak minuta te marinohet dhe me pas servireni.