Salcë Minjonet - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.AuthorAnxhela K.
VlerësimiDifficulty

Merrni gocat e detit dhe shijojini në nje nivel tjetër me këtë recetë të salcë minjonet. Me shallots, uthull dhe piper të bardhë, është një shoqërues klasik i gocave të papërpunuara.

Salcë Minjonet
Yields1 Serving
Prep Time15 minsCook Time4 hrsTotal Time4 hrs 15 mins
Perberesit
Pergatitja
1
Salcë Minjonet - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Qëroni dhe copëtoni trashë shallot. Vendosini ato në një procesor ushqimi ose me nje thike grijini imet.

2
Salcë Minjonet - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Trazoni në uthull të bardhë, uthull orizi, sheqer, kripë:
Vendosni shallot e grirë dhe çdo lëng të lëshuar prej tyre në një tas. Shtoni uthullën e bardhë, uthullën e orizit dhe sheqerin dhe kripën. Trazoni me një pirun.

3
Salcë Minjonet - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Shtoni qepen e njome të sapo grimcuar dhe mollen. Trazoni me një pirun.

4
Salcë Minjonet - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Mbulojeni me mbështjellës plastik dhe ftohuni në frigorifer për minimumi 4 orë. Për rezultate më të mira, ruajeni të paktën 2 ditë para se ta përdorni.

CategoryCuisine

Ingredients

Perberesit

Directions

Pergatitja
1
Salcë Minjonet - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Qëroni dhe copëtoni trashë shallot. Vendosini ato në një procesor ushqimi ose me nje thike grijini imet.

2
Salcë Minjonet - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Trazoni në uthull të bardhë, uthull orizi, sheqer, kripë:
Vendosni shallot e grirë dhe çdo lëng të lëshuar prej tyre në një tas. Shtoni uthullën e bardhë, uthullën e orizit dhe sheqerin dhe kripën. Trazoni me një pirun.

3
Salcë Minjonet - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Shtoni qepen e njome të sapo grimcuar dhe mollen. Trazoni me një pirun.

4
Salcë Minjonet - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Mbulojeni me mbështjellës plastik dhe ftohuni në frigorifer për minimumi 4 orë. Për rezultate më të mira, ruajeni të paktën 2 ditë para se ta përdorni.

Salcë Minjonet