Salce Chilli e pergatitur ne shtepi me pak pridukte dhe shume e thjeshte, per te gjithe ata qe pelqejne shijen e forte te salces djegese kjo eshte salca e duhur per ju.


Duke prere specat Chilli përdorni një thikë për të prerë në njërën anë specat Chilli. Hapeni chillin dhe hiqni kërcellin dhe farat. Hiqni sa më shumë venat.

Ngrohni një tigan të madh në nxehtësi mesatare. Vendosni specat ne tigan. Nëse digjen, do të bëhen të hidhur. Thjesht i ngrohni sa të nxjerrë më shumë aromën e tyre.

Shtoni specat në një tigan të vogël dhe shtoni ujë të mjaftueshëm në mënyrë që ato të mbulohen. Lëreni të qëndrojë për 10 minuta, derisa djegësat të jenë zbutur dhe të bëhen të trasha.

Hiqni specat nga tigani, rezervoni ujin dhe vendosini specat në një blender. Shtoni hudhrën, kripën, kokrrat e specit të grimcuar, karafilët e bluar dhe 1 1/2 gota me lëngun e specit. Furlojini per 2 minuta, derisa salca të jetë plotësisht e lëmuar. Shijoni salcën dhe rregulloni erëzat. Nëse doni më shumë nxehtësi, shtoni disa nga farat ose venat dhe bëni pure edhe më shumë. Shtoni më shumë kripë nëse është e nevojshme.

Derdhni salcën përmes një sitë në një tigan. Shtoni një lugë vaj ulliri në salcë. Ziejeni dhe zvogëloni nxehtësinë për të ruajtur zierjen, gatuajeni për 10 minuta. Hiqni shkumën. Hiqeni nga nxehtësia. Përdoreni menjëherë ose derdhni në një kavanoz qelqi dhe vendoseni në frigorifer.
Ingredients
Directions

Duke prere specat Chilli përdorni një thikë për të prerë në njërën anë specat Chilli. Hapeni chillin dhe hiqni kërcellin dhe farat. Hiqni sa më shumë venat.

Ngrohni një tigan të madh në nxehtësi mesatare. Vendosni specat ne tigan. Nëse digjen, do të bëhen të hidhur. Thjesht i ngrohni sa të nxjerrë më shumë aromën e tyre.

Shtoni specat në një tigan të vogël dhe shtoni ujë të mjaftueshëm në mënyrë që ato të mbulohen. Lëreni të qëndrojë për 10 minuta, derisa djegësat të jenë zbutur dhe të bëhen të trasha.

Hiqni specat nga tigani, rezervoni ujin dhe vendosini specat në një blender. Shtoni hudhrën, kripën, kokrrat e specit të grimcuar, karafilët e bluar dhe 1 1/2 gota me lëngun e specit. Furlojini per 2 minuta, derisa salca të jetë plotësisht e lëmuar. Shijoni salcën dhe rregulloni erëzat. Nëse doni më shumë nxehtësi, shtoni disa nga farat ose venat dhe bëni pure edhe më shumë. Shtoni më shumë kripë nëse është e nevojshme.

Derdhni salcën përmes një sitë në një tigan. Shtoni një lugë vaj ulliri në salcë. Ziejeni dhe zvogëloni nxehtësinë për të ruajtur zierjen, gatuajeni për 10 minuta. Hiqni shkumën. Hiqeni nga nxehtësia. Përdoreni menjëherë ose derdhni në një kavanoz qelqi dhe vendoseni në frigorifer.