Salcë Bolonjeze - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.AuthorAnxhela K.
VlerësimiDifficulty

Salcë Bolonjeze e thjeshtë për tu bërë dhe mund të jetë në tryezë brenda 35 minutash. Përdoreni atë për ta perdorur per makaronat ose si shtresë në lazanjë.

Salcë Bolonjeze
Yields1 Serving
Prep Time10 minsCook Time25 minsTotal Time35 mins
Pergatitja
Pergatitja
1
Salcë Bolonjeze - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Në një përpunues ushqimi, bashkoni qepën, karrotën dhe selinon. Derisa të copëtohen imët.

2
Salcë Bolonjeze - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Në një tigan të thellë dhe të gjerë në nxehtësi mesatare, shkrini gjalpin. Shtoni qepët, karotat dhe selinon. Gatuajeni, duke e trazuar shpesh, për 5 minuta, ose derisa të jetë e butë dhe e tejdukshme, por jo të skuqet.

3
Salcë Bolonjeze - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Shtoni mishin e grire në tigan. Shtoni kripë dhe piper. Thyejeni mishin me një pirun dhe gatuajeni në nxehtësi mesatare për 4 minuta, duke e shtypur derisa të bëhet i shkrifët dhe të mos jetë më rozë.

4
Salcë Bolonjeze - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Shtoni qumështin në tigan dhe ziejeni, duke e trazuar shpesh, për rreth 4 minuta, ose derisa qumështi të jetë avulluar pothuajse plotësisht. Trazoni arrëmyshk.

5
Salcë Bolonjeze - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Shtoni verën në tigan dhe vazhdoni të ziejë për rreth 5 minuta, ose derisa të avullojë.

6
Salcë Bolonjeze - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Hidhni domatet në një enë dhe copetojini ato me duart tuaja për të copëtuar në mënyrë që të mos ketë pjesë të mëdha.

7
Salcë Bolonjeze - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Shtoni ato në tigan dhe lereni salcën të ziejë. Kthejeni nxehtësinë në të ulët dhe ziejeni salcën për 20 minuta, duke e trazuar herë pas here, derisa salca të jetë e trashë. Nëse salca fillon të duket e thatë, hidhini 1 deri në 2 lugë ujë të nxehtë. Shijoni dhe shtoni më shumë kripë dhe piper nëse mendoni se është e nevojshme.

Category, CuisineCooking Method

Ingredients

Pergatitja

Directions

Pergatitja
1
Salcë Bolonjeze - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Në një përpunues ushqimi, bashkoni qepën, karrotën dhe selinon. Derisa të copëtohen imët.

2
Salcë Bolonjeze - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Në një tigan të thellë dhe të gjerë në nxehtësi mesatare, shkrini gjalpin. Shtoni qepët, karotat dhe selinon. Gatuajeni, duke e trazuar shpesh, për 5 minuta, ose derisa të jetë e butë dhe e tejdukshme, por jo të skuqet.

3
Salcë Bolonjeze - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Shtoni mishin e grire në tigan. Shtoni kripë dhe piper. Thyejeni mishin me një pirun dhe gatuajeni në nxehtësi mesatare për 4 minuta, duke e shtypur derisa të bëhet i shkrifët dhe të mos jetë më rozë.

4
Salcë Bolonjeze - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Shtoni qumështin në tigan dhe ziejeni, duke e trazuar shpesh, për rreth 4 minuta, ose derisa qumështi të jetë avulluar pothuajse plotësisht. Trazoni arrëmyshk.

5
Salcë Bolonjeze - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Shtoni verën në tigan dhe vazhdoni të ziejë për rreth 5 minuta, ose derisa të avullojë.

6
Salcë Bolonjeze - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Hidhni domatet në një enë dhe copetojini ato me duart tuaja për të copëtuar në mënyrë që të mos ketë pjesë të mëdha.

7
Salcë Bolonjeze - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Shtoni ato në tigan dhe lereni salcën të ziejë. Kthejeni nxehtësinë në të ulët dhe ziejeni salcën për 20 minuta, duke e trazuar herë pas here, derisa salca të jetë e trashë. Nëse salca fillon të duket e thatë, hidhini 1 deri në 2 lugë ujë të nxehtë. Shijoni dhe shtoni më shumë kripë dhe piper nëse mendoni se është e nevojshme.

Salcë Bolonjeze