Salcë Bolonjeze e thjeshtë për tu bërë dhe mund të jetë në tryezë brenda 35 minutash. Përdoreni atë për ta perdorur per makaronat ose si shtresë në lazanjë.


Në një përpunues ushqimi, bashkoni qepën, karrotën dhe selinon. Derisa të copëtohen imët.

Në një tigan të thellë dhe të gjerë në nxehtësi mesatare, shkrini gjalpin. Shtoni qepët, karotat dhe selinon. Gatuajeni, duke e trazuar shpesh, për 5 minuta, ose derisa të jetë e butë dhe e tejdukshme, por jo të skuqet.

Shtoni mishin e grire në tigan. Shtoni kripë dhe piper. Thyejeni mishin me një pirun dhe gatuajeni në nxehtësi mesatare për 4 minuta, duke e shtypur derisa të bëhet i shkrifët dhe të mos jetë më rozë.

Shtoni qumështin në tigan dhe ziejeni, duke e trazuar shpesh, për rreth 4 minuta, ose derisa qumështi të jetë avulluar pothuajse plotësisht. Trazoni arrëmyshk.

Hidhni domatet në një enë dhe copetojini ato me duart tuaja për të copëtuar në mënyrë që të mos ketë pjesë të mëdha.

Shtoni ato në tigan dhe lereni salcën të ziejë. Kthejeni nxehtësinë në të ulët dhe ziejeni salcën për 20 minuta, duke e trazuar herë pas here, derisa salca të jetë e trashë. Nëse salca fillon të duket e thatë, hidhini 1 deri në 2 lugë ujë të nxehtë. Shijoni dhe shtoni më shumë kripë dhe piper nëse mendoni se është e nevojshme.
Ingredients
Directions

Në një përpunues ushqimi, bashkoni qepën, karrotën dhe selinon. Derisa të copëtohen imët.

Në një tigan të thellë dhe të gjerë në nxehtësi mesatare, shkrini gjalpin. Shtoni qepët, karotat dhe selinon. Gatuajeni, duke e trazuar shpesh, për 5 minuta, ose derisa të jetë e butë dhe e tejdukshme, por jo të skuqet.

Shtoni mishin e grire në tigan. Shtoni kripë dhe piper. Thyejeni mishin me një pirun dhe gatuajeni në nxehtësi mesatare për 4 minuta, duke e shtypur derisa të bëhet i shkrifët dhe të mos jetë më rozë.

Shtoni qumështin në tigan dhe ziejeni, duke e trazuar shpesh, për rreth 4 minuta, ose derisa qumështi të jetë avulluar pothuajse plotësisht. Trazoni arrëmyshk.

Hidhni domatet në një enë dhe copetojini ato me duart tuaja për të copëtuar në mënyrë që të mos ketë pjesë të mëdha.

Shtoni ato në tigan dhe lereni salcën të ziejë. Kthejeni nxehtësinë në të ulët dhe ziejeni salcën për 20 minuta, duke e trazuar herë pas here, derisa salca të jetë e trashë. Nëse salca fillon të duket e thatë, hidhini 1 deri në 2 lugë ujë të nxehtë. Shijoni dhe shtoni më shumë kripë dhe piper nëse mendoni se është e nevojshme.