Salca Xaxiqi (Tzatziki) - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.AuthorStiljana
VlerësimiDifficulty

Receta më e mirë e salcës Tzatziki! Kjo salcë e lehtë bëhet me kos, kastravec dhe kopër të freskët! Doni dhe një përbërës shtesë prej meje,Marajë. Një teksturë e plotë dhe e butë dhe kaq e shijshëm! Kombinohet në mënyrë të përsosur me pjatat mesdhetare.

Yields10 Servings
Prep Time10 minsCook Time3 hrsTotal Time3 hrs 10 mins
Produktet kryesore
Fillimisht pregatisim salcën e kosit
1
Salca Xaxiqi (Tzatziki) - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Për këtë proces do t’ju nevojitet një napë dhe një tas. Kujdesuni që napa mos jetë shumë e hollë. Hidhni në napë gjithë kosin, lidheni me kujdes dhe posht saj vendosni tasin për të grumbulluar gjithë hirën që do largohet. Kujdesuni që mos e lini shumë gjatë të kullojë, në të kundër salca do të dali shumë e thatë.

Përpunimi I kastravecit
2
Salca Xaxiqi (Tzatziki) - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Është e rëndësishme që kastraveci para se të përdoret për të pregatitur xaxiqin, duhet ti largoni sa më shumë uj të jetë e mundur. Në të kundërt produkti do të prishet më shpejtë. Fillimisht largoni me nje lugë farat e kastravecit(është opsionale), më pas grijeni kastravecin në një grirëse dhe hidheni në një tas. Shtoni në tas pak kripë dhe lëreni në qetësi për 2 orë.

3
Salca Xaxiqi (Tzatziki) - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Më pas vendoseni kastravecin në një napë dhe shtrydheni për të larguar ujin prej tij.

Pregatitja e xaxiqit
4
Salca Xaxiqi (Tzatziki) - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Në një tas përzieni të gjithë përbërësit, salcën e kosit, kastravecin, erëzat e prera, lëngun e limonit, vajin e ullirit, kripën dhe piperin.

5
Salca Xaxiqi (Tzatziki) - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Për ta ruajtur, mjafton ta vendosin në një tas me mbyllje hermetike dhe ta ruani në frigorifer deri në 5-6 ditë.
Ju bëftë mirë!

Ingredients

Produktet kryesore

Directions

Fillimisht pregatisim salcën e kosit
1
Salca Xaxiqi (Tzatziki) - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Për këtë proces do t’ju nevojitet një napë dhe një tas. Kujdesuni që napa mos jetë shumë e hollë. Hidhni në napë gjithë kosin, lidheni me kujdes dhe posht saj vendosni tasin për të grumbulluar gjithë hirën që do largohet. Kujdesuni që mos e lini shumë gjatë të kullojë, në të kundër salca do të dali shumë e thatë.

Përpunimi I kastravecit
2
Salca Xaxiqi (Tzatziki) - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Është e rëndësishme që kastraveci para se të përdoret për të pregatitur xaxiqin, duhet ti largoni sa më shumë uj të jetë e mundur. Në të kundërt produkti do të prishet më shpejtë. Fillimisht largoni me nje lugë farat e kastravecit(është opsionale), më pas grijeni kastravecin në një grirëse dhe hidheni në një tas. Shtoni në tas pak kripë dhe lëreni në qetësi për 2 orë.

3
Salca Xaxiqi (Tzatziki) - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Më pas vendoseni kastravecin në një napë dhe shtrydheni për të larguar ujin prej tij.

Pregatitja e xaxiqit
4
Salca Xaxiqi (Tzatziki) - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Në një tas përzieni të gjithë përbërësit, salcën e kosit, kastravecin, erëzat e prera, lëngun e limonit, vajin e ullirit, kripën dhe piperin.

5
Salca Xaxiqi (Tzatziki) - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Për ta ruajtur, mjafton ta vendosin në një tas me mbyllje hermetike dhe ta ruani në frigorifer deri në 5-6 ditë.
Ju bëftë mirë!

Salca Xaxiqi (Tzatziki)