Salca Marinara - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.AuthorStiljana
VlerësimiDifficultyE thjeshtë

E pasur me vaj ulliri dhe hudhër, salca Marinara e bërë në shtëpi ka për qëllim të pasurojë gatimet tuaja plot me shije dhe aromë. Nuk ka asnjë hile për të, asnjë sekret-vetëm disa përbërës klasikë italianë për të krijuar këtë salcë, në të cilën duhet të ndihet ëmbëlsia dhe freskia e domateve, dhe kjo freski do të thotë që ju nuk duhet ta gatuani për një kohë të gjatë - vetëm aq kohë sa të lini aromat e gjithë përbërësve të bashkohen. Mund ta ruani në frigorifer për të paktën disa ditë, ose në ngrirje deri në 3 muaj.

Yields6 Servings
Prep Time20 minsCook Time20 minsTotal Time40 mins
Produktet kryesore
1
Salca Marinara - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Vendosni një tenxhere të madhe, të mbushur plot me ujë, që të vlojë në nxehtësi të lartë. Ndërkohë, lani domatet, pastaj përdorni majën e një thike të mprehtë për të prerë një formë "X" në majën e secilës.Hidhni domatet në ujë të vluar për 1 minutë dhe më pas largojini nga uji.

2
Salca Marinara - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Largoni lëkurën e domateve, më pas prejini dhe vendosini ato në një tas të madh.

3
Salca Marinara - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Nxehni vajin dhe hudhrën në një tenxhere tjetër të madhe.Para se hudhra të fillojë të marri ngjyrë kafe të lehtë shtoni domatet, kripën, piperin, timon, rigonin pastaj mbulojini dhe lërini të ziejn në zjarr të ngadaltë për 10 minuta.

4
Salca Marinara - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Në fund shtoni borzilokun, lëreni salcën të ziej edhe për 5 minuta dhe më pas hiqeni nga nxehtësia.

Ingredients

Produktet kryesore

Directions

1
Salca Marinara - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Vendosni një tenxhere të madhe, të mbushur plot me ujë, që të vlojë në nxehtësi të lartë. Ndërkohë, lani domatet, pastaj përdorni majën e një thike të mprehtë për të prerë një formë "X" në majën e secilës.Hidhni domatet në ujë të vluar për 1 minutë dhe më pas largojini nga uji.

2
Salca Marinara - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Largoni lëkurën e domateve, më pas prejini dhe vendosini ato në një tas të madh.

3
Salca Marinara - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Nxehni vajin dhe hudhrën në një tenxhere tjetër të madhe.Para se hudhra të fillojë të marri ngjyrë kafe të lehtë shtoni domatet, kripën, piperin, timon, rigonin pastaj mbulojini dhe lërini të ziejn në zjarr të ngadaltë për 10 minuta.

4
Salca Marinara - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Në fund shtoni borzilokun, lëreni salcën të ziej edhe për 5 minuta dhe më pas hiqeni nga nxehtësia.

Salca Marinara