Rosto me mish derri, dardhë dhe blue cheese - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.AuthorStiljana
VlerësimiDifficulty

Rezervojeni këtë recetë per ditën e Krishtlindjeve dhe të ftuarit tuaj do të ngelen shumë të kënaqur.Një kombinim i mrekullueshëm, aromash dhe shijesh, për ti bërë festat tuaja edhe më të bukura.Enjoy!

Yields1 Serving
Prep Time5 minsCook Time40 minsTotal Time45 mins
Produktet Kryesore
1
Rosto me mish derri, dardhë dhe blue cheese - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Fillimisht pregatisni të gjithë përbërësit. Ndizni furrën në temperaturë 220ᵒC. Ndërkohë prisni dardhët dhe qepët në formë kubike të vogla.

2
Rosto me mish derri, dardhë dhe blue cheese - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Në një tigan të thellë, shkrini gjalpin në nxehtësi mesatare. Shtoni më pas qepën, kripë, piperin e zi dhe përzieni gjatë gjithë kohës. Pasi qepët fillojnë dhe zbuten, shtoni dardhën dhe verën e bardhë. Lëreni tiganin në zjarrë për 12 minuta, ose derisa të shikoni që vera ka avulluar e gjitha.

3
Rosto me mish derri, dardhë dhe blue cheese - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Ndërkohë që keni lënë në zjarr dardhën dhe qepët, preni mishin e derrit në qendër për të krijuar një fileto. Hidhni në sipërfaqe, pak kripë dhe piper të zi.

4
Rosto me mish derri, dardhë dhe blue cheese - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Më pas vendosni sipër filetos një sasi të madhe të dardhës dhe qepës. Sipër vendosni blue cheese, rozmarinën.

5
Rosto me mish derri, dardhë dhe blue cheese - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Lidheni fileton me një spango kuzhine.

6
Rosto me mish derri, dardhë dhe blue cheese - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Në të njëjtin tigan që pregatitët qepën dhe dardhën, shtoni vajin e ullirit dhe lëreni në zjarr të lartë. Kur tigani të nxehet, vendosni në të roston dhe gatuajeni për 2-3 minuta derisa të marri një ngjyrë kafe të lehtë në sipërfaqe. Rrotullojeni roston nga të gjitha anët për tu skuqur.

7
Rosto me mish derri, dardhë dhe blue cheese - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Më pas vendosni një kapak sipër tiganit dhe futeni roston në furrë të piqet për 12 minuta.
Lëreni roston të pushojë për 5 minuta, më pas mund ta preni. Në moment që e preni mund të largoni dhe spangon.
Ju bëftë mirë!

Category, CuisineCooking Method,

Ingredients

Produktet Kryesore

Directions

1
Rosto me mish derri, dardhë dhe blue cheese - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Fillimisht pregatisni të gjithë përbërësit. Ndizni furrën në temperaturë 220ᵒC. Ndërkohë prisni dardhët dhe qepët në formë kubike të vogla.

2
Rosto me mish derri, dardhë dhe blue cheese - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Në një tigan të thellë, shkrini gjalpin në nxehtësi mesatare. Shtoni më pas qepën, kripë, piperin e zi dhe përzieni gjatë gjithë kohës. Pasi qepët fillojnë dhe zbuten, shtoni dardhën dhe verën e bardhë. Lëreni tiganin në zjarrë për 12 minuta, ose derisa të shikoni që vera ka avulluar e gjitha.

3
Rosto me mish derri, dardhë dhe blue cheese - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Ndërkohë që keni lënë në zjarr dardhën dhe qepët, preni mishin e derrit në qendër për të krijuar një fileto. Hidhni në sipërfaqe, pak kripë dhe piper të zi.

4
Rosto me mish derri, dardhë dhe blue cheese - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Më pas vendosni sipër filetos një sasi të madhe të dardhës dhe qepës. Sipër vendosni blue cheese, rozmarinën.

5
Rosto me mish derri, dardhë dhe blue cheese - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Lidheni fileton me një spango kuzhine.

6
Rosto me mish derri, dardhë dhe blue cheese - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Në të njëjtin tigan që pregatitët qepën dhe dardhën, shtoni vajin e ullirit dhe lëreni në zjarr të lartë. Kur tigani të nxehet, vendosni në të roston dhe gatuajeni për 2-3 minuta derisa të marri një ngjyrë kafe të lehtë në sipërfaqe. Rrotullojeni roston nga të gjitha anët për tu skuqur.

7
Rosto me mish derri, dardhë dhe blue cheese - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Më pas vendosni një kapak sipër tiganit dhe futeni roston në furrë të piqet për 12 minuta.
Lëreni roston të pushojë për 5 minuta, më pas mund ta preni. Në moment që e preni mund të largoni dhe spangon.
Ju bëftë mirë!

Rosto me mish derri, dardhë dhe blue cheese