Në ndryshim nga rizotoja klasike, receta e mëposhtme ka më pak përbërës, kërkon më pak kohë për t’u përgatitur dhe është një pjatë shumë e shëndetshme dhe e shijshme.

Grini hollë qepën dhe hudhrat dhe kavërdisini në një tenxhere me gjalpin dhe më pas hidhni verën.

Shtoni orizin dhe kavërdiseni për disa minuta. Hidhni në tenxhere kërpudhat, ujin dhe lëreni orizin të ziejë.

Kur orizi të jetë afër përfundimit, shtoni shafranin të tretur me pak ujë.

Shërbejeni rizoton të ngrohtë me pak djathë parmixhano dhe majdanoz të freskët.
Ingredients
Directions

Grini hollë qepën dhe hudhrat dhe kavërdisini në një tenxhere me gjalpin dhe më pas hidhni verën.

Shtoni orizin dhe kavërdiseni për disa minuta. Hidhni në tenxhere kërpudhat, ujin dhe lëreni orizin të ziejë.

Kur orizi të jetë afër përfundimit, shtoni shafranin të tretur me pak ujë.

Shërbejeni rizoton të ngrohtë me pak djathë parmixhano dhe majdanoz të freskët.