Rizoto me kërpudha dhe shafran - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.AuthorStiljana
VlerësimiDifficultyE thjeshtë

Në ndryshim nga rizotoja klasike, receta e mëposhtme ka më pak përbërës, kërkon më pak kohë për t’u përgatitur dhe është një pjatë shumë e shëndetshme dhe e shijshme.

Yields1 Serving
Prep Time10 minsCook Time20 minsTotal Time30 mins
Produktet kryesore
1
Rizoto me kërpudha dhe shafran - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Grini hollë qepën dhe hudhrat dhe kavërdisini në një tenxhere me gjalpin dhe më pas hidhni verën.

2
Rizoto me kërpudha dhe shafran - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Shtoni orizin dhe kavërdiseni për disa minuta. Hidhni në tenxhere kërpudhat, ujin dhe lëreni orizin të ziejë.

3
Rizoto me kërpudha dhe shafran - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Kur orizi të jetë afër përfundimit, shtoni shafranin të tretur me pak ujë.

4
Rizoto me kërpudha dhe shafran - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Shërbejeni rizoton të ngrohtë me pak djathë parmixhano dhe majdanoz të freskët.

Ingredients

Produktet kryesore

Directions

1
Rizoto me kërpudha dhe shafran - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Grini hollë qepën dhe hudhrat dhe kavërdisini në një tenxhere me gjalpin dhe më pas hidhni verën.

2
Rizoto me kërpudha dhe shafran - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Shtoni orizin dhe kavërdiseni për disa minuta. Hidhni në tenxhere kërpudhat, ujin dhe lëreni orizin të ziejë.

3
Rizoto me kërpudha dhe shafran - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Kur orizi të jetë afër përfundimit, shtoni shafranin të tretur me pak ujë.

4
Rizoto me kërpudha dhe shafran - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Shërbejeni rizoton të ngrohtë me pak djathë parmixhano dhe majdanoz të freskët.

Rizoto me kërpudha dhe shafran