Rizoto me karkaleca dhe shafran eshte nje pjate e shijeshme, moderne dhe me shije te nderthurur. Nje pjate si kjo do ta beje dreken tuaj te paharrueshme sidomos me nje gote vere te bardhe shoqeruese.


Ne nje tenxhere qe nuk ngjit shtoni gjysmen e gjalpit dhe me pas shtoni orizin, perzieni me nje luge druri deri sa orizi te jete skuqur pake nga te gjithe anet.

Nderkohe, me ndihmen e nje garuzhdeje, shtoni lengun dhe vazhdoni te trazoni orizin here pas here. Perseriteni kete procedure deri sa te ngelet pak leng dhe orizi te jete pothuajse gati.

Ne lengun e mbetur shtoni zafferanon dhe e perzieni deri sa te kete shkrire plotesisht.

Shtoni tek orizi karkalecat. Provoni per kripe si dhe shtoni piperin e grire.

Hiqeni rizoton nga zjarri dhe shtoni gjalpin e mbetur dhe trazoni perseri. E ndani rizoton ne pjata dhe e sherbeni.
Ingredients
Directions

Ne nje tenxhere qe nuk ngjit shtoni gjysmen e gjalpit dhe me pas shtoni orizin, perzieni me nje luge druri deri sa orizi te jete skuqur pake nga te gjithe anet.

Nderkohe, me ndihmen e nje garuzhdeje, shtoni lengun dhe vazhdoni te trazoni orizin here pas here. Perseriteni kete procedure deri sa te ngelet pak leng dhe orizi te jete pothuajse gati.

Ne lengun e mbetur shtoni zafferanon dhe e perzieni deri sa te kete shkrire plotesisht.

Shtoni tek orizi karkalecat. Provoni per kripe si dhe shtoni piperin e grire.

Hiqeni rizoton nga zjarri dhe shtoni gjalpin e mbetur dhe trazoni perseri. E ndani rizoton ne pjata dhe e sherbeni.