Rizoto me karkaleca dhe shafran - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.AuthorAnxhela K.
VlerësimiDifficulty

Rizoto me karkaleca dhe shafran eshte nje pjate e shijeshme, moderne dhe me shije te nderthurur. Nje pjate si kjo do ta beje dreken tuaj te paharrueshme sidomos me nje gote vere te bardhe shoqeruese.

Rizoto me karkaleca dhe shafran
Yields1 Serving
Prep Time15 minsCook Time45 minsTotal Time1 hr
Perberesit
Pergatitja
1
Rizoto me karkaleca dhe shafran - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Ne nje tenxhere qe nuk ngjit shtoni gjysmen e gjalpit dhe me pas shtoni orizin, perzieni me nje luge druri deri sa orizi te jete skuqur pake nga te gjithe anet.

2
Rizoto me karkaleca dhe shafran - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Nderkohe, me ndihmen e nje garuzhdeje, shtoni lengun dhe vazhdoni te trazoni orizin here pas here. Perseriteni kete procedure deri sa te ngelet pak leng dhe orizi te jete pothuajse gati.

3
Rizoto me karkaleca dhe shafran - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Ne lengun e mbetur shtoni zafferanon dhe e perzieni deri sa te kete shkrire plotesisht.

4
Rizoto me karkaleca dhe shafran - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Shtoni tek orizi karkalecat. Provoni per kripe si dhe shtoni piperin e grire.

5
Rizoto me karkaleca dhe shafran

Hiqeni rizoton nga zjarri dhe shtoni gjalpin e mbetur dhe trazoni perseri. E ndani rizoton ne pjata dhe e sherbeni.

Category, CuisineCooking Method,

Ingredients

Perberesit

Directions

Pergatitja
1
Rizoto me karkaleca dhe shafran - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Ne nje tenxhere qe nuk ngjit shtoni gjysmen e gjalpit dhe me pas shtoni orizin, perzieni me nje luge druri deri sa orizi te jete skuqur pake nga te gjithe anet.

2
Rizoto me karkaleca dhe shafran - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Nderkohe, me ndihmen e nje garuzhdeje, shtoni lengun dhe vazhdoni te trazoni orizin here pas here. Perseriteni kete procedure deri sa te ngelet pak leng dhe orizi te jete pothuajse gati.

3
Rizoto me karkaleca dhe shafran - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Ne lengun e mbetur shtoni zafferanon dhe e perzieni deri sa te kete shkrire plotesisht.

4
Rizoto me karkaleca dhe shafran - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Shtoni tek orizi karkalecat. Provoni per kripe si dhe shtoni piperin e grire.

5
Rizoto me karkaleca dhe shafran

Hiqeni rizoton nga zjarri dhe shtoni gjalpin e mbetur dhe trazoni perseri. E ndani rizoton ne pjata dhe e sherbeni.

Rizoto me karkaleca dhe shafran