Kush do ti thoshte jo, një rizotoje me domate, djath parmesan dhe plot me përbërës të tjerë të cilët ndihmojnë për të krijuar një pjatë plot me shije dhe aromë. Le të nisim gatimin!

Në zjarr mesatar, vendosni në një tenxhere, vajin e ullirit të ngrohet. Shtoni në të qepën dhe kavërdiseni derisa të zbutet. Shtoni më pas hudhrën dhe përziejini për disa sekonda.

Shtoni në tenxhere orizin dhe përziejini. Lëreni orizin të skuqet për 6-7 minuta.

Më pas shtoni verë dhe vazhdoni të trazoni derisa e gjithë vera të ketë avulluar.Shtoni më pas domatet, të cilat paraprakishtë i keni prerë përgjysëm. Vazhdoni të përzieni derisa të vëreni se pjesa më e madhe e lëngut të domates ka shteruar.

Në këtë moment shtoni lëngun e pulës,përziejini vetëm pak dhe lëreni orizin në qetësi të ziejë. Provoni me ndihmën e një luge nëse orizi ka zier. Në fund shtoni djathin, gjalpin, kripë dhe piper të zi dhe përziejini. Largojeni tenxheren nga zjarri dhe shërbejeni rizoton të ngrohtë me ekstra parmesan sipër saj. Ju bëftë mirë!
Ingredients
Directions

Në zjarr mesatar, vendosni në një tenxhere, vajin e ullirit të ngrohet. Shtoni në të qepën dhe kavërdiseni derisa të zbutet. Shtoni më pas hudhrën dhe përziejini për disa sekonda.

Shtoni në tenxhere orizin dhe përziejini. Lëreni orizin të skuqet për 6-7 minuta.

Më pas shtoni verë dhe vazhdoni të trazoni derisa e gjithë vera të ketë avulluar.Shtoni më pas domatet, të cilat paraprakishtë i keni prerë përgjysëm. Vazhdoni të përzieni derisa të vëreni se pjesa më e madhe e lëngut të domates ka shteruar.

Në këtë moment shtoni lëngun e pulës,përziejini vetëm pak dhe lëreni orizin në qetësi të ziejë. Provoni me ndihmën e një luge nëse orizi ka zier. Në fund shtoni djathin, gjalpin, kripë dhe piper të zi dhe përziejini. Largojeni tenxheren nga zjarri dhe shërbejeni rizoton të ngrohtë me ekstra parmesan sipër saj. Ju bëftë mirë!