Clafoutis - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.AuthorAnxhela K.
VlerësimiDifficultyE thjeshtë

Clafoutis zakonisht përgatitet në një tigan të rrafshët dhe të cekët, i cili lyhet me gjalpë dhe mbulohet me një shtresë qershie. Zakonisht shërbehet i ngrohtë me një spërkatje me sheqer pluhur.

Clafoutis
Yields1 Serving
Prep Time30 minsCook Time35 minsTotal Time1 hr 5 mins
Perberesit
Pergatitja
1
Clafoutis - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Rrihni vezët me gjysmën e sheqerit pluhur, shtoni qumështin dhe shtoni miellin dhe pak kripë.

2
Clafoutis - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Ngroheni furrën në 180 °C dhe lyejeni enën e pjekjes me gjalpë. Brumin e derdhim në enë, më pas shtojmë qershitë dhe e pjekim në furrë për 35-40 minuta.

3
Clafoutis - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Kur të mbaroni, spërkatni me sheqerin pluhur të mbetur.

Ingredients

Perberesit

Directions

Pergatitja
1
Clafoutis - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Rrihni vezët me gjysmën e sheqerit pluhur, shtoni qumështin dhe shtoni miellin dhe pak kripë.

2
Clafoutis - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Ngroheni furrën në 180 °C dhe lyejeni enën e pjekjes me gjalpë. Brumin e derdhim në enë, më pas shtojmë qershitë dhe e pjekim në furrë për 35-40 minuta.

3
Clafoutis - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Kur të mbaroni, spërkatni me sheqerin pluhur të mbetur.

Clafoutis