Clafoutis zakonisht përgatitet në një tigan të rrafshët dhe të cekët, i cili lyhet me gjalpë dhe mbulohet me një shtresë qershie. Zakonisht shërbehet i ngrohtë me një spërkatje me sheqer pluhur.


Rrihni vezët me gjysmën e sheqerit pluhur, shtoni qumështin dhe shtoni miellin dhe pak kripë.

Ngroheni furrën në 180 °C dhe lyejeni enën e pjekjes me gjalpë. Brumin e derdhim në enë, më pas shtojmë qershitë dhe e pjekim në furrë për 35-40 minuta.

Kur të mbaroni, spërkatni me sheqerin pluhur të mbetur.
Ingredients
Directions

Rrihni vezët me gjysmën e sheqerit pluhur, shtoni qumështin dhe shtoni miellin dhe pak kripë.

Ngroheni furrën në 180 °C dhe lyejeni enën e pjekjes me gjalpë. Brumin e derdhim në enë, më pas shtojmë qershitë dhe e pjekim në furrë për 35-40 minuta.

Kur të mbaroni, spërkatni me sheqerin pluhur të mbetur.