Reçel portokalli - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.AuthorAnxhela K.
VlerësimiDifficultyMesatare

Reçel portokalli i bere ne shtepi me përbërës të thjeshtë, ka shumë aromë te mire dhe nje shije fantastike.

Reçel portokalli
Yields1 Serving
Prep Time12 hrsTotal Time12 hrs
Perberesit
Pergatitja
1
Reçel portokalli - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Në fillim pastroni lëvoren e portokallit duke përdorur një rende. Pastaj portokajt vendosini në një tenxhere me ujë dhe ziejini për 10 minuta.

2
Reçel portokalli - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Këtë procedurë përsëriteni 4 herë- pas çdo zierje portokajt duhet shpëlarë. Pasi të ftohen, shtoni sheqerin dhe lërini të pushojnë në frigorifer gjatë natës.

3
Reçel portokalli - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Të nesërmen, portokajt pritini në thela dhe vendosini në zjarr të lartë derisa të marrin valë. Pastaj uleni temperaturën derisa të lidhet shurupi ose të bëhët sumbull kur e hedh në dorë.

4
Reçel portokalli

Para se ta largoni nga zjarri, shtojini lëngun e një limoni.
Reçelin zbrazeni në kavanozë e ruajeni në vend të errët e të freskët. Nese deshironi mund ta furloni qe te krijohet nje mase si ajo e prevedes.
Ju bëftë mirë.

Category, , CuisineCooking Method

Ingredients

Perberesit

Directions

Pergatitja
1
Reçel portokalli - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Në fillim pastroni lëvoren e portokallit duke përdorur një rende. Pastaj portokajt vendosini në një tenxhere me ujë dhe ziejini për 10 minuta.

2
Reçel portokalli - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Këtë procedurë përsëriteni 4 herë- pas çdo zierje portokajt duhet shpëlarë. Pasi të ftohen, shtoni sheqerin dhe lërini të pushojnë në frigorifer gjatë natës.

3
Reçel portokalli - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Të nesërmen, portokajt pritini në thela dhe vendosini në zjarr të lartë derisa të marrin valë. Pastaj uleni temperaturën derisa të lidhet shurupi ose të bëhët sumbull kur e hedh në dorë.

4
Reçel portokalli

Para se ta largoni nga zjarri, shtojini lëngun e një limoni.
Reçelin zbrazeni në kavanozë e ruajeni në vend të errët e të freskët. Nese deshironi mund ta furloni qe te krijohet nje mase si ajo e prevedes.
Ju bëftë mirë.

Reçel portokalli