Reçel portokalli i bere ne shtepi me përbërës të thjeshtë, ka shumë aromë te mire dhe nje shije fantastike.


Në fillim pastroni lëvoren e portokallit duke përdorur një rende. Pastaj portokajt vendosini në një tenxhere me ujë dhe ziejini për 10 minuta.

Këtë procedurë përsëriteni 4 herë- pas çdo zierje portokajt duhet shpëlarë. Pasi të ftohen, shtoni sheqerin dhe lërini të pushojnë në frigorifer gjatë natës.

Të nesërmen, portokajt pritini në thela dhe vendosini në zjarr të lartë derisa të marrin valë. Pastaj uleni temperaturën derisa të lidhet shurupi ose të bëhët sumbull kur e hedh në dorë.

Para se ta largoni nga zjarri, shtojini lëngun e një limoni.
Reçelin zbrazeni në kavanozë e ruajeni në vend të errët e të freskët. Nese deshironi mund ta furloni qe te krijohet nje mase si ajo e prevedes.
Ju bëftë mirë.
Ingredients
Directions

Në fillim pastroni lëvoren e portokallit duke përdorur një rende. Pastaj portokajt vendosini në një tenxhere me ujë dhe ziejini për 10 minuta.

Këtë procedurë përsëriteni 4 herë- pas çdo zierje portokajt duhet shpëlarë. Pasi të ftohen, shtoni sheqerin dhe lërini të pushojnë në frigorifer gjatë natës.

Të nesërmen, portokajt pritini në thela dhe vendosini në zjarr të lartë derisa të marrin valë. Pastaj uleni temperaturën derisa të lidhet shurupi ose të bëhët sumbull kur e hedh në dorë.

Para se ta largoni nga zjarri, shtojini lëngun e një limoni.
Reçelin zbrazeni në kavanozë e ruajeni në vend të errët e të freskët. Nese deshironi mund ta furloni qe te krijohet nje mase si ajo e prevedes.
Ju bëftë mirë.