Ravioli ne furre - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.AuthorAnxhela K.
VlerësimiDifficulty

Ravioli ne furre është një zgjedhje e shkëlqyer për një vakt të mire dhe te bollshem.

Ravioli ne furre
Yields1 Serving
Prep Time10 minsCook Time35 minsTotal Time45 mins
Perberesit
Pergatitja
1
Ravioli ne furre - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Mblidhni përbërësit.

2
Ravioli ne furre - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Nëse përdorni ravioli të freskët në frigorifer, sillni një tenxhere të madhe me ujë të ziejë dhe gatuajini raviolët për kohën minimale të treguar në paketim. Kullojeni tërësisht. Nëse përdorni ravioli të ngrirë, kaloni këtë hap.

3
Ravioli ne furre - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Në një tas të vogël, kombinoni djathin ricotta me 1/3 filxhan djathë parmixhan.

4
Ravioli ne furre - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Përhapni rreth 1 filxhan salcë marinara në fund të enës së pjekjes së përgatitur. Sipër i hedhim gjysmën e raviolit dhe 1 filxhan tjetër salcë marinara.

5
Ravioli ne furre - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Hedhim lugën e djathit ricotta në mënyrë të barabartë mbi salcën dhe i hedhim sipër rreth 1 deri 1 1/2 gota djathë mocarela. Sipër tavës hidhni raviolin e mbetur, djathin mocarela dhe 1/3 filxhanin e mbetur të djathit parmixhan.

6
Ravioli ne furre - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Piqni tavën me ravioli të freskët për 30 deri në 40 minuta. Nëse përdorni ravioli të ngrirë, mbuloni enën e pjekjes me fletë metalike dhe piqni për 35 minuta. Zbulojeni dhe piqni për 20 deri në 30 minuta të tjera, ose derisa të skuqen. Hiqeni tavën me ravioli dhe lëreni të qëndrojë për 10 minuta para se ta shërbeni.

7
Ravioli ne furre - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Zbukuroni raviolët e pjekur me gjethe borziloku të copëtuar ose të prerë, nëse dëshironi.

8
Ravioli ne furre

Shërbejeni me djathë parmixhan shtesë për spërkatje.

Ingredients

Perberesit

Directions

Pergatitja
1
Ravioli ne furre - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Mblidhni përbërësit.

2
Ravioli ne furre - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Nëse përdorni ravioli të freskët në frigorifer, sillni një tenxhere të madhe me ujë të ziejë dhe gatuajini raviolët për kohën minimale të treguar në paketim. Kullojeni tërësisht. Nëse përdorni ravioli të ngrirë, kaloni këtë hap.

3
Ravioli ne furre - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Në një tas të vogël, kombinoni djathin ricotta me 1/3 filxhan djathë parmixhan.

4
Ravioli ne furre - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Përhapni rreth 1 filxhan salcë marinara në fund të enës së pjekjes së përgatitur. Sipër i hedhim gjysmën e raviolit dhe 1 filxhan tjetër salcë marinara.

5
Ravioli ne furre - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Hedhim lugën e djathit ricotta në mënyrë të barabartë mbi salcën dhe i hedhim sipër rreth 1 deri 1 1/2 gota djathë mocarela. Sipër tavës hidhni raviolin e mbetur, djathin mocarela dhe 1/3 filxhanin e mbetur të djathit parmixhan.

6
Ravioli ne furre - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Piqni tavën me ravioli të freskët për 30 deri në 40 minuta. Nëse përdorni ravioli të ngrirë, mbuloni enën e pjekjes me fletë metalike dhe piqni për 35 minuta. Zbulojeni dhe piqni për 20 deri në 30 minuta të tjera, ose derisa të skuqen. Hiqeni tavën me ravioli dhe lëreni të qëndrojë për 10 minuta para se ta shërbeni.

7
Ravioli ne furre - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Zbukuroni raviolët e pjekur me gjethe borziloku të copëtuar ose të prerë, nëse dëshironi.

8
Ravioli ne furre

Shërbejeni me djathë parmixhan shtesë për spërkatje.

Ravioli ne furre