Ravioli ne furre është një zgjedhje e shkëlqyer për një vakt të mire dhe te bollshem.


Mblidhni përbërësit.

Nëse përdorni ravioli të freskët në frigorifer, sillni një tenxhere të madhe me ujë të ziejë dhe gatuajini raviolët për kohën minimale të treguar në paketim. Kullojeni tërësisht. Nëse përdorni ravioli të ngrirë, kaloni këtë hap.

Në një tas të vogël, kombinoni djathin ricotta me 1/3 filxhan djathë parmixhan.

Përhapni rreth 1 filxhan salcë marinara në fund të enës së pjekjes së përgatitur. Sipër i hedhim gjysmën e raviolit dhe 1 filxhan tjetër salcë marinara.

Hedhim lugën e djathit ricotta në mënyrë të barabartë mbi salcën dhe i hedhim sipër rreth 1 deri 1 1/2 gota djathë mocarela. Sipër tavës hidhni raviolin e mbetur, djathin mocarela dhe 1/3 filxhanin e mbetur të djathit parmixhan.

Piqni tavën me ravioli të freskët për 30 deri në 40 minuta. Nëse përdorni ravioli të ngrirë, mbuloni enën e pjekjes me fletë metalike dhe piqni për 35 minuta. Zbulojeni dhe piqni për 20 deri në 30 minuta të tjera, ose derisa të skuqen. Hiqeni tavën me ravioli dhe lëreni të qëndrojë për 10 minuta para se ta shërbeni.

Zbukuroni raviolët e pjekur me gjethe borziloku të copëtuar ose të prerë, nëse dëshironi.

Shërbejeni me djathë parmixhan shtesë për spërkatje.
Ingredients
Directions

Mblidhni përbërësit.

Nëse përdorni ravioli të freskët në frigorifer, sillni një tenxhere të madhe me ujë të ziejë dhe gatuajini raviolët për kohën minimale të treguar në paketim. Kullojeni tërësisht. Nëse përdorni ravioli të ngrirë, kaloni këtë hap.

Në një tas të vogël, kombinoni djathin ricotta me 1/3 filxhan djathë parmixhan.

Përhapni rreth 1 filxhan salcë marinara në fund të enës së pjekjes së përgatitur. Sipër i hedhim gjysmën e raviolit dhe 1 filxhan tjetër salcë marinara.

Hedhim lugën e djathit ricotta në mënyrë të barabartë mbi salcën dhe i hedhim sipër rreth 1 deri 1 1/2 gota djathë mocarela. Sipër tavës hidhni raviolin e mbetur, djathin mocarela dhe 1/3 filxhanin e mbetur të djathit parmixhan.

Piqni tavën me ravioli të freskët për 30 deri në 40 minuta. Nëse përdorni ravioli të ngrirë, mbuloni enën e pjekjes me fletë metalike dhe piqni për 35 minuta. Zbulojeni dhe piqni për 20 deri në 30 minuta të tjera, ose derisa të skuqen. Hiqeni tavën me ravioli dhe lëreni të qëndrojë për 10 minuta para se ta shërbeni.

Zbukuroni raviolët e pjekur me gjethe borziloku të copëtuar ose të prerë, nëse dëshironi.

Shërbejeni me djathë parmixhan shtesë për spërkatje.