Si te Gatuani Quinoa - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.AuthorAnxhela K.
VlerësimiDifficulty

Quinoa është aq e gjithanshme saqë nëse gatuani quinoan çdo javë, nuk do ta përdorni kurrë në të njëjtën recetë dy herë!

Quinoa
Yields1 Serving
Prep Time5 minsCook Time20 minsTotal Time25 mins
Perberesit
Pergatitja
1
Si te Gatuani Quinoa - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Në një sitë të grimcuar mirë, shpelajeni quinoan nën ujë të ftohtë për 30 sekonda. Kullojeni mirë.

2
Si te Gatuani Quinoa - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Në një tenxhere të vogël, hidhni quinoan, 2 gota ujë dhe një majë kripe. Lëreni të ziejë në zjarr të fortë. Pasi te kete marre vale ulni nxehtësinë për të mbajtur një zierje të qëndrueshme dhe të butë.

3
Si te Gatuani Quinoa - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Gatuani per 16 minuta, ose derisa spiralet e vogla të ndahen dhe të rrotullohen rreth farave, dhe uji të thithet. Me një lugë, gërmoni deri në fund të tenxhere dhe kontrolloni nëse uji është avulluar. Nëse jo, gatuajeni edhe për disa minuta.

4
Si te Gatuani Quinoa - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Hiqeni enën nga zjarri, mbulojeni me një kapak dhe lëreni të avullojë për 5 minuta. Pasi eshte ftohur sherbejeni.

Ingredients

Perberesit

Directions

Pergatitja
1
Si te Gatuani Quinoa - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Në një sitë të grimcuar mirë, shpelajeni quinoan nën ujë të ftohtë për 30 sekonda. Kullojeni mirë.

2
Si te Gatuani Quinoa - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Në një tenxhere të vogël, hidhni quinoan, 2 gota ujë dhe një majë kripe. Lëreni të ziejë në zjarr të fortë. Pasi te kete marre vale ulni nxehtësinë për të mbajtur një zierje të qëndrueshme dhe të butë.

3
Si te Gatuani Quinoa - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Gatuani per 16 minuta, ose derisa spiralet e vogla të ndahen dhe të rrotullohen rreth farave, dhe uji të thithet. Me një lugë, gërmoni deri në fund të tenxhere dhe kontrolloni nëse uji është avulluar. Nëse jo, gatuajeni edhe për disa minuta.

4
Si te Gatuani Quinoa - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Hiqeni enën nga zjarri, mbulojeni me një kapak dhe lëreni të avullojë për 5 minuta. Pasi eshte ftohur sherbejeni.

Si te Gatuani Quinoa