Quinoa është aq e gjithanshme saqë nëse gatuani quinoan çdo javë, nuk do ta përdorni kurrë në të njëjtën recetë dy herë!


Në një tenxhere të vogël, hidhni quinoan, 2 gota ujë dhe një majë kripe. Lëreni të ziejë në zjarr të fortë. Pasi te kete marre vale ulni nxehtësinë për të mbajtur një zierje të qëndrueshme dhe të butë.

Gatuani per 16 minuta, ose derisa spiralet e vogla të ndahen dhe të rrotullohen rreth farave, dhe uji të thithet. Me një lugë, gërmoni deri në fund të tenxhere dhe kontrolloni nëse uji është avulluar. Nëse jo, gatuajeni edhe për disa minuta.

Hiqeni enën nga zjarri, mbulojeni me një kapak dhe lëreni të avullojë për 5 minuta. Pasi eshte ftohur sherbejeni.
Ingredients
Directions

Në një tenxhere të vogël, hidhni quinoan, 2 gota ujë dhe një majë kripe. Lëreni të ziejë në zjarr të fortë. Pasi te kete marre vale ulni nxehtësinë për të mbajtur një zierje të qëndrueshme dhe të butë.

Gatuani per 16 minuta, ose derisa spiralet e vogla të ndahen dhe të rrotullohen rreth farave, dhe uji të thithet. Me një lugë, gërmoni deri në fund të tenxhere dhe kontrolloni nëse uji është avulluar. Nëse jo, gatuajeni edhe për disa minuta.

Hiqeni enën nga zjarri, mbulojeni me një kapak dhe lëreni të avullojë për 5 minuta. Pasi eshte ftohur sherbejeni.