Queso blanco me patate të skuqura është sigurisht ushqimi klasik i snack-ut, por përzierja e mishit të gatuar taco në të krijon një bombe.


Në një tenxhere shkrini gjalpin në nxehtësi mesatare-të ulët. Pasi gjalpi të jetë shkrirë plotësisht, spërkatni miellin mbi të dhe perziejini të dyja bashkë derisa të formohet një pastë shumë e lidhur. Gatuani për 1 minutë.

Hidheni qumështin në një rrjedhë të ngadaltë dhe të qëndrueshme, duke e përzier vazhdimisht. Shtimi i qumështit në ngadalë ndihmon në shmangien e topthave.

Pasi të jetë hedhur i gjithë qumështi në tenxhere, shtoni kumin, hudhrën, kripën, pluhurin e qepës dhe piperin e zi. Rrihni plotësisht erëzat duke e vendosur qumështin në zjarr të ngadaltë. Rrahim shpesh salcën e qumështit derisa të shfaqen flluska të vogla në sipërfaqe. Kjo duhet të zgjasë 3-5 minuta. Pas 5 minutash, salca e qumështit duhet të trashet në konsistencën e një supe.

Shtoni djathin. Pasi të jetë përzier i gjithë djathi, shtoni specin djegës jeshil të prerë në kubikë te queso blanco. Shijoni salcën, duke shtuar më shumë kripë nëse është e nevojshme.
Ingredients
Directions

Në një tenxhere shkrini gjalpin në nxehtësi mesatare-të ulët. Pasi gjalpi të jetë shkrirë plotësisht, spërkatni miellin mbi të dhe perziejini të dyja bashkë derisa të formohet një pastë shumë e lidhur. Gatuani për 1 minutë.

Hidheni qumështin në një rrjedhë të ngadaltë dhe të qëndrueshme, duke e përzier vazhdimisht. Shtimi i qumështit në ngadalë ndihmon në shmangien e topthave.

Pasi të jetë hedhur i gjithë qumështi në tenxhere, shtoni kumin, hudhrën, kripën, pluhurin e qepës dhe piperin e zi. Rrihni plotësisht erëzat duke e vendosur qumështin në zjarr të ngadaltë. Rrahim shpesh salcën e qumështit derisa të shfaqen flluska të vogla në sipërfaqe. Kjo duhet të zgjasë 3-5 minuta. Pas 5 minutash, salca e qumështit duhet të trashet në konsistencën e një supe.

Shtoni djathin. Pasi të jetë përzier i gjithë djathi, shtoni specin djegës jeshil të prerë në kubikë te queso blanco. Shijoni salcën, duke shtuar më shumë kripë nëse është e nevojshme.