Quesadilla me Karkaleca janë thjesht të lehta për tu bërë!


Hidhini karkalecat në një tas të vogël me 1/4 lugë çaji pluhur chipotle ose pluhur djegës, një majë kripe, një majë piper dhe një lugë gjelle lëng limoni ose limoni. Lëreni të ulet për 10 minuta. Pastaj kullojeni lëngun.

Ngroheni disa lugë çaji vaj ulliri në një tigan në nxehtësi mesatare të lartë. Shtoni karkalecat dhe gatuajini për gjysmë minutë në secilën anë, dhe hiqini në një tas. Karkalecat nuk duhet të gatuhen plotësisht; ata do të vazhdojnë të gatuhen gjatë ne hapin tjetër.

Shtoni një sasi të vogël vaj ulliri (rreth 1/2 lugë çaji, mund të përdorni edhe gjalpë) dhe ngrohni tiganin në temperaturë mesatare. Vendosni një tortilë në tigan. Kthejeni tortilën disa herë. Hiqeni tortilën dhe përsëriteni me tortilën e dytë. Lëreni tortilën e dytë në tigan dhe ulni nxehtësinë në mesatare.

Spërkateni tortilën me djathin e grirë. Shpërndani karkalecat sipër djathit. Shtoni qepë të copëtuar dhe cilantro. Vendoseni tortilën tjetër sipër.

Hiqni quesadilën nga tigani kur tortilja tani e poshtme të ketë thekur sa duhet.

Pritini si byrek në gjashtë pjesë. Shërbejeni me feta avokado dhe salcë kosi.
Ingredients
Directions

Hidhini karkalecat në një tas të vogël me 1/4 lugë çaji pluhur chipotle ose pluhur djegës, një majë kripe, një majë piper dhe një lugë gjelle lëng limoni ose limoni. Lëreni të ulet për 10 minuta. Pastaj kullojeni lëngun.

Ngroheni disa lugë çaji vaj ulliri në një tigan në nxehtësi mesatare të lartë. Shtoni karkalecat dhe gatuajini për gjysmë minutë në secilën anë, dhe hiqini në një tas. Karkalecat nuk duhet të gatuhen plotësisht; ata do të vazhdojnë të gatuhen gjatë ne hapin tjetër.

Shtoni një sasi të vogël vaj ulliri (rreth 1/2 lugë çaji, mund të përdorni edhe gjalpë) dhe ngrohni tiganin në temperaturë mesatare. Vendosni një tortilë në tigan. Kthejeni tortilën disa herë. Hiqeni tortilën dhe përsëriteni me tortilën e dytë. Lëreni tortilën e dytë në tigan dhe ulni nxehtësinë në mesatare.

Spërkateni tortilën me djathin e grirë. Shpërndani karkalecat sipër djathit. Shtoni qepë të copëtuar dhe cilantro. Vendoseni tortilën tjetër sipër.

Hiqni quesadilën nga tigani kur tortilja tani e poshtme të ketë thekur sa duhet.

Pritini si byrek në gjashtë pjesë. Shërbejeni me feta avokado dhe salcë kosi.