Qofte pule me salcë kerri të kuq dhe kokosi dhe janë gati për t'u shërbyer për 30 minuta per te mbushur tavolinen tuaj plot me arome.


Ngroheni furrën në 400 gradë. Vendosni fletën e pjekjes me letër pergamene për pastrim të lehtë. Në një tas të madh përzierjeje, kombinoni pulën, thërrimet e bukës, vezën, pluhurin e kerit, kripën, piperin, hudhrën dhe cilantron. Përziejini mirë me lugë ose duar.

Duke përdorur një lugë biskotash të mesme, vendoseni përzierjen në duar dhe rrotullojeni në topa. Vendoseni në tepsi të veshur me pergamenë. Spërkateni me vaj ulliri në sasi të vogël (sipas dëshirës).

Piqni 10 minuta, më pas kthejeni dhe piqni edhe 5-10 minuta ose derisa qoftet të kenë marrë ngjyrë kafe dhe të kenë arritur një temperaturë të brendshme 170 gradë.

Ndërsa qoftet janë duke u gatuar, përgatisni salcën e kerit në një tigan të madh. Në zjarr mesatar, kaurdisni pastën e kerit dhe hudhrën derisa të marrin aromë (rreth 1 minutë). Përzieni qumështin e kokosit dhe salcën e sojës. Kthejeni nxehtësinë në mesatare të ulët për të zier derisa salca të fillojë të zvogëlohet dhe të trashet (rreth 10 minuta). Përzieni cilantro.

Hiqeni nga zjarri dhe lëreni të qëndrojë. Pasi qoftet të jenë gati, shtoni në salcën e kerit, duke i trazuar që të lyhen qoftet. Ngroheni në të ulët derisa të nxehet. Shërbejeni me oriz, bukë Naan dhe sallatë ose perime për një vakt të plotë.
Ingredients
Directions

Ngroheni furrën në 400 gradë. Vendosni fletën e pjekjes me letër pergamene për pastrim të lehtë. Në një tas të madh përzierjeje, kombinoni pulën, thërrimet e bukës, vezën, pluhurin e kerit, kripën, piperin, hudhrën dhe cilantron. Përziejini mirë me lugë ose duar.

Duke përdorur një lugë biskotash të mesme, vendoseni përzierjen në duar dhe rrotullojeni në topa. Vendoseni në tepsi të veshur me pergamenë. Spërkateni me vaj ulliri në sasi të vogël (sipas dëshirës).

Piqni 10 minuta, më pas kthejeni dhe piqni edhe 5-10 minuta ose derisa qoftet të kenë marrë ngjyrë kafe dhe të kenë arritur një temperaturë të brendshme 170 gradë.

Ndërsa qoftet janë duke u gatuar, përgatisni salcën e kerit në një tigan të madh. Në zjarr mesatar, kaurdisni pastën e kerit dhe hudhrën derisa të marrin aromë (rreth 1 minutë). Përzieni qumështin e kokosit dhe salcën e sojës. Kthejeni nxehtësinë në mesatare të ulët për të zier derisa salca të fillojë të zvogëlohet dhe të trashet (rreth 10 minuta). Përzieni cilantro.

Hiqeni nga zjarri dhe lëreni të qëndrojë. Pasi qoftet të jenë gati, shtoni në salcën e kerit, duke i trazuar që të lyhen qoftet. Ngroheni në të ulët derisa të nxehet. Shërbejeni me oriz, bukë Naan dhe sallatë ose perime për një vakt të plotë.