Qofte Peshku - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.AuthorAnxhela K.
VlerësimiDifficultyE thjeshtë

Qofte peshku njesoj si te restoranteve, te shijeshme, te fresketa dhe plot me ereza.

Qofte peshku
Yields1 Serving
Prep Time15 minsCook Time15 minsTotal Time30 mins
Perberesit
Pergatitja
1
Qofte Peshku - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Vendosim 1 kokërr patate rreth 150 gr për të zjerë për 40 minuta. Më pas vendosim tulin e bukës të tharë në qumësht për 10 minuta.

2
Qofte Peshku - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Ndërkohë grijmë me thikë imët fileton e peshkut. Karkalecat i pastrojmë mirë duke larguar dhe fijen e zezë të tyre dhe pasi i presim horizontalisht për së gjati i grijmë dhe ato shumë imët

3
Qofte Peshku - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Filton e peshkut dhe karkalecat mund edhe t’i grijmë në një grirëse. Vendosim në një tas peshkun dhe karkalecat e grira, pataten e zjerë dhe të grirë në rende, bukën të kulluar nga qumështi dhe të shtrydhur ire, majdanozin të grirë hollë, djathin parmixhano të grirë, arrë moskat, 1 kokërr vezë, kripë, piper të zi dhe piper të kuq.

4
Qofte Peshku - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Të gjithë këta përbërës i përziejmë mirë dhe për të rregulluar kosistencën e brumit shtojmë 1-1 ½ lgj peksimadhe. Vazhdojmë përzierjen, më pas e mbulojmë tasin me një qese celefon dhe e vendosim në frigorifer për 30 minuta.

5
Qofte Peshku - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Pasi të kalojnë 30 minuta e largojmë brumin e qofteve nga frigoriferi, lagim duart dhe formojmë qofte të rrumbullakëta në madhësinë e një topi pingpongu. I vendosim në një pjatë ku kemi hedhur peksimadhe dhe i pudrosim nga jashtë me të. Nxehim vajin Gold në tempëraturën 180 gradë dhe skuqim qoftet duke i dhënë një ngjyrë të artë nga të gjitha anët dhe më pas i servirim me një sallatë.

Ingredients

Perberesit

Directions

Pergatitja
1
Qofte Peshku - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Vendosim 1 kokërr patate rreth 150 gr për të zjerë për 40 minuta. Më pas vendosim tulin e bukës të tharë në qumësht për 10 minuta.

2
Qofte Peshku - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Ndërkohë grijmë me thikë imët fileton e peshkut. Karkalecat i pastrojmë mirë duke larguar dhe fijen e zezë të tyre dhe pasi i presim horizontalisht për së gjati i grijmë dhe ato shumë imët

3
Qofte Peshku - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Filton e peshkut dhe karkalecat mund edhe t’i grijmë në një grirëse. Vendosim në një tas peshkun dhe karkalecat e grira, pataten e zjerë dhe të grirë në rende, bukën të kulluar nga qumështi dhe të shtrydhur ire, majdanozin të grirë hollë, djathin parmixhano të grirë, arrë moskat, 1 kokërr vezë, kripë, piper të zi dhe piper të kuq.

4
Qofte Peshku - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Të gjithë këta përbërës i përziejmë mirë dhe për të rregulluar kosistencën e brumit shtojmë 1-1 ½ lgj peksimadhe. Vazhdojmë përzierjen, më pas e mbulojmë tasin me një qese celefon dhe e vendosim në frigorifer për 30 minuta.

5
Qofte Peshku - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Pasi të kalojnë 30 minuta e largojmë brumin e qofteve nga frigoriferi, lagim duart dhe formojmë qofte të rrumbullakëta në madhësinë e një topi pingpongu. I vendosim në një pjatë ku kemi hedhur peksimadhe dhe i pudrosim nga jashtë me të. Nxehim vajin Gold në tempëraturën 180 gradë dhe skuqim qoftet duke i dhënë një ngjyrë të artë nga të gjitha anët dhe më pas i servirim me një sallatë.

Qofte Peshku