Qofte orizi të mbushur me mozarela, janë një nga ushqimet më të dashura siciliane dhe ushqimet në rrugë. Ata janë bërë gjithnjë e më të popullarizuar në të gjithë Italinë dhe në të gjithë botën.


Lëreni ujin të ziejë në një tenxhere të thellë, shtoni orizin dhe kripën. Lëreni të ziejë 15 minuta, dhe në momentin e fundit shtoni shafranin dhe djathin.

Vendoseni orizin në një tave dhe lëreni të ftohet disa minuta. Ndërkohë, përgatitni një brumë të thjeshtë me miell dhe uje.

Merrni një dorë oriz dhe hapeni në mes, shtoni pak mocarela ose parmezan siç dëshironi.

Në një tenxhere shtoni një sasi të konsiderueshme vaji dhe lëreni të nxehet që topat e orizit të skuqen mirë. Kaloni topat në brumë me miell, pastaj në thërrime buke dhe vendosini të skuqen. Mos skuqni më shumë se 2 topa orizi në të njëjtën kohë sepse temperatura e vajit bie.
Ingredients
Directions

Lëreni ujin të ziejë në një tenxhere të thellë, shtoni orizin dhe kripën. Lëreni të ziejë 15 minuta, dhe në momentin e fundit shtoni shafranin dhe djathin.

Vendoseni orizin në një tave dhe lëreni të ftohet disa minuta. Ndërkohë, përgatitni një brumë të thjeshtë me miell dhe uje.

Merrni një dorë oriz dhe hapeni në mes, shtoni pak mocarela ose parmezan siç dëshironi.

Në një tenxhere shtoni një sasi të konsiderueshme vaji dhe lëreni të nxehet që topat e orizit të skuqen mirë. Kaloni topat në brumë me miell, pastaj në thërrime buke dhe vendosini të skuqen. Mos skuqni më shumë se 2 topa orizi në të njëjtën kohë sepse temperatura e vajit bie.