Mishi I pulës dhe spinaqi janë burime shumë të mira të triptofanit, një përbërës I cili I ndihmonë fëmijët tuaj për një gjumë më të mirë. Përvec kësaj mishi I pulës është një burim I mir I proteinave, ndërsa spinaqi I hekurit si dhe shumë mineraleve të tjera të dobishme.
Fillimisht largoni lëkurën e patateve. Preni në copa të vogla patatet, spinaqin, qepën dhe mishin e pulës.
Vendosni pataten të ziejë me avull për 6-8 minuta, ose derisa të zbutet.
Ndërkohë në një tiganë hidhni vajin e ullirit, qepën, mishin e pulës dhe kavërdiseni derisa mishit të piqet.
Në këtë moment shtoni spinaqin dhe kavërdiseni edhe për 2-3 minuta të tjera. Shtoni më pas pataten e zier, 4 lugë gjelle ujë të ngrohtë dhe lëreni tiganin në zjarr për 4-5 minuta.
Gjithë përbërësit që keni në tigan kalojini në një blender dhe punojini derisa të formohet pureja. Nëse fëmija juaj e dëshiron edhe më të hollë puren shtoni në blender edhe pak ujë të nxehtë.
Ingredients
Directions
Fillimisht largoni lëkurën e patateve. Preni në copa të vogla patatet, spinaqin, qepën dhe mishin e pulës.
Vendosni pataten të ziejë me avull për 6-8 minuta, ose derisa të zbutet.
Ndërkohë në një tiganë hidhni vajin e ullirit, qepën, mishin e pulës dhe kavërdiseni derisa mishit të piqet.
Në këtë moment shtoni spinaqin dhe kavërdiseni edhe për 2-3 minuta të tjera. Shtoni më pas pataten e zier, 4 lugë gjelle ujë të ngrohtë dhe lëreni tiganin në zjarr për 4-5 minuta.
Gjithë përbërësit që keni në tigan kalojini në një blender dhe punojini derisa të formohet pureja. Nëse fëmija juaj e dëshiron edhe më të hollë puren shtoni në blender edhe pak ujë të nxehtë.