Pule me perime - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.AuthorAnxhela K.
VlerësimiDifficultyE thjeshtë

Pule me perime e shijeshme dhe teper e dashur nga te rriturit dhe femijet.

Pule me perime
Yields1 Serving
Prep Time10 minsCook Time45 minsTotal Time55 mins
Perberesit
Pergatitja
1

Qëroni qepujkat, thelpinjtë e hudhrës, karotat dhe patatet. Pritini karotat në copa të madhësisë së kafshimit.

2

Në një tenxhere të madhe shkrini 1,5 lugë gjalpë në zjarr mesatar. Shtoni qepujkat, thelpinjtë e hudhrës dhe karotat. Skuqeni për 5 minuta në nxehtësi mesatare-të ulët.

3

Shtoni miellin dhe skuqeni për 2 minuta të tjera. Hiqni perimet nga tenxherja dhe lërini mënjanë. Shkrini gjalpin e mbetur në të njëjtën tigan.

4

Shtoni kofshët e pulës dhe skuqini për 4 minuta nga secila anë derisa të marrin ngjyrë kafe të artë në nxehtësi mesatare. Shtoni perimet, lëngun e pulës, pastën e domates, trumzën e trumzës dhe patatet e qëruara

5

Mbyllni tenxheren me kapak dhe gatuajeni në zjarr mesatar derisa gjithçka të zbutet për 25-30 minuta

Ingredients

Perberesit

Directions

Pergatitja
1

Qëroni qepujkat, thelpinjtë e hudhrës, karotat dhe patatet. Pritini karotat në copa të madhësisë së kafshimit.

2

Në një tenxhere të madhe shkrini 1,5 lugë gjalpë në zjarr mesatar. Shtoni qepujkat, thelpinjtë e hudhrës dhe karotat. Skuqeni për 5 minuta në nxehtësi mesatare-të ulët.

3

Shtoni miellin dhe skuqeni për 2 minuta të tjera. Hiqni perimet nga tenxherja dhe lërini mënjanë. Shkrini gjalpin e mbetur në të njëjtën tigan.

4

Shtoni kofshët e pulës dhe skuqini për 4 minuta nga secila anë derisa të marrin ngjyrë kafe të artë në nxehtësi mesatare. Shtoni perimet, lëngun e pulës, pastën e domates, trumzën e trumzës dhe patatet e qëruara

5

Mbyllni tenxheren me kapak dhe gatuajeni në zjarr mesatar derisa gjithçka të zbutet për 25-30 minuta

Pule me perime