Pule e skuqur në shtëpi të shkëlqyera në një sallatë ose shërbehen me salcat tuaja të preferuara. Një vakt i përsosur për fëmijët dhe një recetë e thjeshtë për të bërë çdo ditë të javës!


Në një tas të cekët, tundni së bashku miellin, kripën dhe specin. Lerini menjane. Në një tas tjetër, tundni së bashku qumështin, thekon djegës, kripën dhe trumezen. Në një tas të tretë të cekët, bashkoni copat e bukës me kripë dhe piper.

Një nga një, vendosni pjeset e pulës në miell dhe lyejeni në mënyrë të barabartë. Pastaj, një nga një, zhyteni tenderët e pulës në përzierjen e qumështit.
Tjetra, vendosni tenderët tuaj të pulës në bukëpjekjet dhe lyejeni në mënyrë të barabartë.

Hidhni mjaft vaj në tigan në mënyrë që të jetë i thellë. Nxehtësia duhet te jete në afërsisht 200 gradë Fahrenheit. Nëse nuk keni një termometër për të matur temperaturën e vajit, hidhni pak vaj ose një kub të vogël buke; nëse fillon të skuqe, është gati. Filloni të skuqni pjeset e pulës, duke qenë të kujdesshëm që të mos mbingarkoni tiganin tuaj. Gatuajini deri në kafe të artë në njërën anë, afërsisht 7 - 10 minuta dhe më pas rrokullisni.

Vazhdoni gatimin derisa ana e dytë të marrë gjithashtu ngjyrë kafe të artë. Kur të keni mbaruar, shtypni pak lëng limoni të freskët nese e shijoni.
Ingredients
Directions

Në një tas të cekët, tundni së bashku miellin, kripën dhe specin. Lerini menjane. Në një tas tjetër, tundni së bashku qumështin, thekon djegës, kripën dhe trumezen. Në një tas të tretë të cekët, bashkoni copat e bukës me kripë dhe piper.

Një nga një, vendosni pjeset e pulës në miell dhe lyejeni në mënyrë të barabartë. Pastaj, një nga një, zhyteni tenderët e pulës në përzierjen e qumështit.
Tjetra, vendosni tenderët tuaj të pulës në bukëpjekjet dhe lyejeni në mënyrë të barabartë.

Hidhni mjaft vaj në tigan në mënyrë që të jetë i thellë. Nxehtësia duhet te jete në afërsisht 200 gradë Fahrenheit. Nëse nuk keni një termometër për të matur temperaturën e vajit, hidhni pak vaj ose një kub të vogël buke; nëse fillon të skuqe, është gati. Filloni të skuqni pjeset e pulës, duke qenë të kujdesshëm që të mos mbingarkoni tiganin tuaj. Gatuajini deri në kafe të artë në njërën anë, afërsisht 7 - 10 minuta dhe më pas rrokullisni.

Vazhdoni gatimin derisa ana e dytë të marrë gjithashtu ngjyrë kafe të artë. Kur të keni mbaruar, shtypni pak lëng limoni të freskët nese e shijoni.