Pule e pjekur me ullinj e marinuar në vaj dhe uthull me ullinj dhe rrush të thatë, më pas e pjekur me verë dhe sheqer ngjyre kafe.


Në një enë mesatare vendosni së bashku vajin e ullirit, uthullën, rigonin, kripën, hudhrën pluhur, piperin, gjethet e dafinës, rrushin e thatë dhe ullinjtë. Vendosni pulen në marinadë, duke e lyer mirë. Mbulojeni dhe vendoseni në frigorifer disa orë ose deri brenda natës.

Ngrohni furrën paraprakisht në 200 grade. Vendoseni pulën në një tave pjekjeje. Shtoni verën në marinadë dhe mbi mish pule. Spërkatni pulën me sheqer ngjyre kafe.

Piqni në 200 grade celcius, duke pjekur herë pas here, derisa pula të zbutet, 50 minuta. Hiqni gjethet e dafinës.
Ingredients
Directions

Në një enë mesatare vendosni së bashku vajin e ullirit, uthullën, rigonin, kripën, hudhrën pluhur, piperin, gjethet e dafinës, rrushin e thatë dhe ullinjtë. Vendosni pulen në marinadë, duke e lyer mirë. Mbulojeni dhe vendoseni në frigorifer disa orë ose deri brenda natës.

Ngrohni furrën paraprakisht në 200 grade. Vendoseni pulën në një tave pjekjeje. Shtoni verën në marinadë dhe mbi mish pule. Spërkatni pulën me sheqer ngjyre kafe.

Piqni në 200 grade celcius, duke pjekur herë pas here, derisa pula të zbutet, 50 minuta. Hiqni gjethet e dafinës.