Kjo recetë pulë e pjekur me mollë është krejtësisht e kënaqshme! Lehtë për t'u përgatitur dhe mund të shërbehet me një shumëllojshmëri të gjerë perimesh.

Ngrohni furrën në 180grade. Rregulloni pulën në një tepsi. E spërkasim me kripë dhe piper. Piqeni për 30 minuta.
Ndërkohë në një tigan shkrini gjalpin. Shtoni sheqerin kaf dhe përzieni derisa të përzihet plotësisht.
Hidhini mollët dhe qepët në përzierjen e sheqerit në zjarr të ulët derisa të mbulohen, rreth 2 minuta. Hiqeni nga zjarri dhe lëreni mënjanë.
Në një tas të vogël, kombinoni lëngun e mollës, lëngun e pulës, uthullën dhe mustardën.
Hiqeni pulën nga furra pas 30 minutash. Shtoni përzierjen e qepëve të mollës në tepsi me pulën.
Derdhni përzierjen e lëngut të mollës mbi pulën, mollët dhe qepët dhe spërkatni trumzën sipër. E kthejmë tavën në furrë dhe e pjekim edhe për 30 minuta, derisa pula të jetë pjekur.
Ingredients
Directions
Ngrohni furrën në 180grade. Rregulloni pulën në një tepsi. E spërkasim me kripë dhe piper. Piqeni për 30 minuta.
Ndërkohë në një tigan shkrini gjalpin. Shtoni sheqerin kaf dhe përzieni derisa të përzihet plotësisht.
Hidhini mollët dhe qepët në përzierjen e sheqerit në zjarr të ulët derisa të mbulohen, rreth 2 minuta. Hiqeni nga zjarri dhe lëreni mënjanë.
Në një tas të vogël, kombinoni lëngun e mollës, lëngun e pulës, uthullën dhe mustardën.
Hiqeni pulën nga furra pas 30 minutash. Shtoni përzierjen e qepëve të mollës në tepsi me pulën.
Derdhni përzierjen e lëngut të mollës mbi pulën, mollët dhe qepët dhe spërkatni trumzën sipër. E kthejmë tavën në furrë dhe e pjekim edhe për 30 minuta, derisa pula të jetë pjekur.