Eshte e vështirë t'i rezistosh ndjesise krokante te pretzel dhe aromes se gjalpit qe shreihet lehtesisht mbi to.


Ngroheni qumështin dhe gjalpin në mikrovalë derisa gjalpi të jetë shkrirë, rreth 90 sekonda; mos ziej. Shtoni sheqerin kaf dhe përzieni derisa të treten; lereni menjane.

Në tasin e një mikseri elektrik, kombinoni 2-1/2 gota miell me majanë dhe kripën.

Përziejini me shpejtësi të ulët derisa të kombinohen mirë, rreth 1 minutë.

Me mikserin ne shpejtesi te ulët, shtoni gradualisht përzierjen e qumështit të ngrohtë në tas.

Formoni brumin në një top, vendoseni në një tas të pastër, të lyer me pak yndyrë dhe mbulojeni me mbështjellës plastik.

Lëreni të ngrihet në një vend të ngrohtë derisa të dyfishohet në madhësi, 1 deri në 2 orë.

Kthejeni topin e brumit në një dërrasë prerëse. Pritini brumin në 10 pjesë të barabarta. Nëse jeni duke kërkuar të bëni pretzel më të vegjël, priteni brumin në copa më të vogla. Kjo do t'ju japë pretzel më të vegjël. Ju duhet një copë brumi me madhësi të mirë për të bërë gjevrekët e mëdhenj dhe të hollë.

Ngrohni furrën në 220 grade celcius. Rrokullisni një pjesë të brumit në një "litar" të gjatë dhe shumë të hollë, rreth 36 centimetra të gjatë. Perthyejeni brumin në gjysmë dhe pastaj ktheni skajet së bashku 2 ose 3 herë.

Tërhiqni skajet mbrapa lakut për të bërë formën klasike të gjevrekës, duke shtypur skajet për t'i bërë të ngjiten.

Përzieni së bashku 2 gota ujë të ngrohtë dhe sodën e bukës në një pjatë të cekët. Zhytini gjevrekët në banjën me sodë buke. Kthejeni dhe zhytni anën tjetër.

Vendosni pretzel në një fletë pjekje të veshur me pergamenë. Ju duhet të jeni në gjendje të vendosni 2 ose 3 në secilën fletë pjekje. Piqni pretzel për 7 deri në 8 minuta ose derisa të marrin ngjyrë kafe të artë. Lyejme pretzel me gjalpë të shkrirë. I spërkasim me kripë kokerr madhe.
Ingredients
Directions

Ngroheni qumështin dhe gjalpin në mikrovalë derisa gjalpi të jetë shkrirë, rreth 90 sekonda; mos ziej. Shtoni sheqerin kaf dhe përzieni derisa të treten; lereni menjane.

Në tasin e një mikseri elektrik, kombinoni 2-1/2 gota miell me majanë dhe kripën.

Përziejini me shpejtësi të ulët derisa të kombinohen mirë, rreth 1 minutë.

Me mikserin ne shpejtesi te ulët, shtoni gradualisht përzierjen e qumështit të ngrohtë në tas.

Formoni brumin në një top, vendoseni në një tas të pastër, të lyer me pak yndyrë dhe mbulojeni me mbështjellës plastik.

Lëreni të ngrihet në një vend të ngrohtë derisa të dyfishohet në madhësi, 1 deri në 2 orë.

Kthejeni topin e brumit në një dërrasë prerëse. Pritini brumin në 10 pjesë të barabarta. Nëse jeni duke kërkuar të bëni pretzel më të vegjël, priteni brumin në copa më të vogla. Kjo do t'ju japë pretzel më të vegjël. Ju duhet një copë brumi me madhësi të mirë për të bërë gjevrekët e mëdhenj dhe të hollë.

Ngrohni furrën në 220 grade celcius. Rrokullisni një pjesë të brumit në një "litar" të gjatë dhe shumë të hollë, rreth 36 centimetra të gjatë. Perthyejeni brumin në gjysmë dhe pastaj ktheni skajet së bashku 2 ose 3 herë.

Tërhiqni skajet mbrapa lakut për të bërë formën klasike të gjevrekës, duke shtypur skajet për t'i bërë të ngjiten.

Përzieni së bashku 2 gota ujë të ngrohtë dhe sodën e bukës në një pjatë të cekët. Zhytini gjevrekët në banjën me sodë buke. Kthejeni dhe zhytni anën tjetër.

Vendosni pretzel në një fletë pjekje të veshur me pergamenë. Ju duhet të jeni në gjendje të vendosni 2 ose 3 në secilën fletë pjekje. Piqni pretzel për 7 deri në 8 minuta ose derisa të marrin ngjyrë kafe të artë. Lyejme pretzel me gjalpë të shkrirë. I spërkasim me kripë kokerr madhe.