Pretzels - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.AuthorAnxhela K.
VlerësimiDifficulty

Eshte e vështirë t'i rezistosh ndjesise krokante te pretzel dhe aromes se gjalpit qe shreihet lehtesisht mbi to.

pretzel
Yields1 Serving
Prep Time2 hrsCook Time20 minsTotal Time2 hrs 20 mins
Perberesit
1
Pretzels - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Ngroheni qumështin dhe gjalpin në mikrovalë derisa gjalpi të jetë shkrirë, rreth 90 sekonda; mos ziej. Shtoni sheqerin kaf dhe përzieni derisa të treten; lereni menjane.

2
Pretzels - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Në tasin e një mikseri elektrik, kombinoni 2-1/2 gota miell me majanë dhe kripën.

3
Pretzels - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Përziejini me shpejtësi të ulët derisa të kombinohen mirë, rreth 1 minutë.

4
Pretzels - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Me mikserin ne shpejtesi te ulët, shtoni gradualisht përzierjen e qumështit të ngrohtë në tas.

5
Pretzels - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Formoni brumin në një top, vendoseni në një tas të pastër, të lyer me pak yndyrë dhe mbulojeni me mbështjellës plastik.

6
Pretzels - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Lëreni të ngrihet në një vend të ngrohtë derisa të dyfishohet në madhësi, 1 deri në 2 orë.

7
Pretzels - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Kthejeni topin e brumit në një dërrasë prerëse. Pritini brumin në 10 pjesë të barabarta. Nëse jeni duke kërkuar të bëni pretzel më të vegjël, priteni brumin në copa më të vogla. Kjo do t'ju japë pretzel më të vegjël. Ju duhet një copë brumi me madhësi të mirë për të bërë gjevrekët e mëdhenj dhe të hollë.

8
Pretzels - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Ngrohni furrën në 220 grade celcius. Rrokullisni një pjesë të brumit në një "litar" të gjatë dhe shumë të hollë, rreth 36 centimetra të gjatë. Perthyejeni brumin në gjysmë dhe pastaj ktheni skajet së bashku 2 ose 3 herë.

9
Pretzels - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Tërhiqni skajet mbrapa lakut për të bërë formën klasike të gjevrekës, duke shtypur skajet për t'i bërë të ngjiten.

10
Pretzels - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Përzieni së bashku 2 gota ujë të ngrohtë dhe sodën e bukës në një pjatë të cekët. Zhytini gjevrekët në banjën me sodë buke. Kthejeni dhe zhytni anën tjetër.

11
Pretzels - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Vendosni pretzel në një fletë pjekje të veshur me pergamenë. Ju duhet të jeni në gjendje të vendosni 2 ose 3 në secilën fletë pjekje. Piqni pretzel për 7 deri në 8 minuta ose derisa të marrin ngjyrë kafe të artë. Lyejme pretzel me gjalpë të shkrirë. I spërkasim me kripë kokerr madhe.

Ingredients

Perberesit

Directions

1
Pretzels - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Ngroheni qumështin dhe gjalpin në mikrovalë derisa gjalpi të jetë shkrirë, rreth 90 sekonda; mos ziej. Shtoni sheqerin kaf dhe përzieni derisa të treten; lereni menjane.

2
Pretzels - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Në tasin e një mikseri elektrik, kombinoni 2-1/2 gota miell me majanë dhe kripën.

3
Pretzels - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Përziejini me shpejtësi të ulët derisa të kombinohen mirë, rreth 1 minutë.

4
Pretzels - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Me mikserin ne shpejtesi te ulët, shtoni gradualisht përzierjen e qumështit të ngrohtë në tas.

5
Pretzels - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Formoni brumin në një top, vendoseni në një tas të pastër, të lyer me pak yndyrë dhe mbulojeni me mbështjellës plastik.

6
Pretzels - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Lëreni të ngrihet në një vend të ngrohtë derisa të dyfishohet në madhësi, 1 deri në 2 orë.

7
Pretzels - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Kthejeni topin e brumit në një dërrasë prerëse. Pritini brumin në 10 pjesë të barabarta. Nëse jeni duke kërkuar të bëni pretzel më të vegjël, priteni brumin në copa më të vogla. Kjo do t'ju japë pretzel më të vegjël. Ju duhet një copë brumi me madhësi të mirë për të bërë gjevrekët e mëdhenj dhe të hollë.

8
Pretzels - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Ngrohni furrën në 220 grade celcius. Rrokullisni një pjesë të brumit në një "litar" të gjatë dhe shumë të hollë, rreth 36 centimetra të gjatë. Perthyejeni brumin në gjysmë dhe pastaj ktheni skajet së bashku 2 ose 3 herë.

9
Pretzels - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Tërhiqni skajet mbrapa lakut për të bërë formën klasike të gjevrekës, duke shtypur skajet për t'i bërë të ngjiten.

10
Pretzels - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Përzieni së bashku 2 gota ujë të ngrohtë dhe sodën e bukës në një pjatë të cekët. Zhytini gjevrekët në banjën me sodë buke. Kthejeni dhe zhytni anën tjetër.

11
Pretzels - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Vendosni pretzel në një fletë pjekje të veshur me pergamenë. Ju duhet të jeni në gjendje të vendosni 2 ose 3 në secilën fletë pjekje. Piqni pretzel për 7 deri në 8 minuta ose derisa të marrin ngjyrë kafe të artë. Lyejme pretzel me gjalpë të shkrirë. I spërkasim me kripë kokerr madhe.

Pretzels