Edhe pse njerëzit mendojnë se salca e bardhë është e ngjashme me salcën alfredo , por ka dallime. Pizza Bianka ka nje shije vertete te lehte dhe te shijeshme.


Mblidhni përbërësit.

Shkrini gjalpin në një tigan me nxehtësi te ulët. Shtoni miellin, duke e trazuar me një pirun derisa përzierja të jetë e trashë dhe e pastë.

Ngrini nxehtësinë dhe më pas shtoni ngadalë qumështin, duke i përzier të gjitha së bashku dhe duke e trazuar vazhdimisht për të shmangur topthat.

Shtoni erëzat italiane (ose borzilokun dhe rigonin), pluhurin e hudhrës, kripën dhe piperin. Lëreni salcën tuaj të ziejë për 3 deri në 4 minuta, ose derisa të trashet.

Trazoni djathin parmixhano të grirë sapo djathi të jetë shkrirë dhe të jetë përfshirë mirë. Salca juaj e bardhë do të trashet më tej ndërsa ftohet, kështu që shtoni pak më shumë qumësht nëse është e nevojshme dhe, anasjelltas, mos u shqetësoni nëse duket shumë e hollë.

Vendoseni ne tave brumin e pices lyejeni siper me salcen e pergatitur dhe piqeni per 20minuta ne 180grade.
Ingredients
Directions

Mblidhni përbërësit.

Shkrini gjalpin në një tigan me nxehtësi te ulët. Shtoni miellin, duke e trazuar me një pirun derisa përzierja të jetë e trashë dhe e pastë.

Ngrini nxehtësinë dhe më pas shtoni ngadalë qumështin, duke i përzier të gjitha së bashku dhe duke e trazuar vazhdimisht për të shmangur topthat.

Shtoni erëzat italiane (ose borzilokun dhe rigonin), pluhurin e hudhrës, kripën dhe piperin. Lëreni salcën tuaj të ziejë për 3 deri në 4 minuta, ose derisa të trashet.

Trazoni djathin parmixhano të grirë sapo djathi të jetë shkrirë dhe të jetë përfshirë mirë. Salca juaj e bardhë do të trashet më tej ndërsa ftohet, kështu që shtoni pak më shumë qumësht nëse është e nevojshme dhe, anasjelltas, mos u shqetësoni nëse duket shumë e hollë.

Vendoseni ne tave brumin e pices lyejeni siper me salcen e pergatitur dhe piqeni per 20minuta ne 180grade.