Çdo kulturë, çdo kuzhinë duket se ka një variacion të disa bukëve me bazë drithërash ose drithërash që është krejtësisht e tyre. Për grekët, kjo është pite.


Kombinoni majanë dhe ujin, përzieni butësisht dhe lëreni të qëndrojë përafërsisht 5 minuta, për t'u tretur. Ju duhet të shihni disa flluska në sipërfaqen e ujit.
Në një mikser, shtoni miellin, sheqerin, kripën, vajin dhe përzierjen e majasë.

Shtoni një lugë miell në të njëjtën kohë, në një maksimum prej 1/4 filxhan. Formoni me duar një top me brumin dhe vendoseni në një enë të vendosur me vaj. Me duar të pastra, fërkoni pak vaj ulliri mbi brumë.

Mbulojeni me peshqirë dhe lëreni të rritet në një vend të ngrohtë, derisa të dyfishohet në madhësi. Kjo duhet të zgjasë 2 deri në 3 orë. Pasi brumi juaj të jetë gati, gatuajeni atë butësisht, dhe kthejeni atë në një sipërfaqe të sheshtë.

Prisni brumin në 8 pjesë të barabarta. Formoni secilën pjesë në një top, rrafshojini ato pak me pëllëmbën e dorës dhe vendoseni në një fletë cookie. Mbulojeni me një peshqir dhe lëreni të rritet përsëri për 15 minuta.

Në një sipërfaqe me miell shumë të lehtë, merrni një pjesë të brumit një herë, rrafshojeni me dorën tuaj dhe më pas rrokullisni atë në një rreth të sheshtë me një okllai.

Shtoni pak vaj ulliri në një tigan që nuk ngjit dhe ngrohni në mes të ulët. Gatuaj anën e parë për një minutë ose dy, derisa buka të fillojë të fryhet në vende të ndryshme. Rrokullisni piten dhe gatuajeni anën e dytë për një minutë ose dy, duke rrotulluar piten çdo 30 sekonda.

Përsëriteni procesin derisa të keni përdorur të gjithë brumin tuaj. Nëse nuk i hani menjëherë, lërini pitat tuaja të ftohen dhe vendosini në një qese të ripërtëritshme. Meqenëse këto hahen më së miri të ngrohtë, ju mund ta ngrohni pita në një tigan ose mikrovalë kur të jeni gati t'i shijoni.
Ingredients
Directions

Kombinoni majanë dhe ujin, përzieni butësisht dhe lëreni të qëndrojë përafërsisht 5 minuta, për t'u tretur. Ju duhet të shihni disa flluska në sipërfaqen e ujit.
Në një mikser, shtoni miellin, sheqerin, kripën, vajin dhe përzierjen e majasë.

Shtoni një lugë miell në të njëjtën kohë, në një maksimum prej 1/4 filxhan. Formoni me duar një top me brumin dhe vendoseni në një enë të vendosur me vaj. Me duar të pastra, fërkoni pak vaj ulliri mbi brumë.

Mbulojeni me peshqirë dhe lëreni të rritet në një vend të ngrohtë, derisa të dyfishohet në madhësi. Kjo duhet të zgjasë 2 deri në 3 orë. Pasi brumi juaj të jetë gati, gatuajeni atë butësisht, dhe kthejeni atë në një sipërfaqe të sheshtë.

Prisni brumin në 8 pjesë të barabarta. Formoni secilën pjesë në një top, rrafshojini ato pak me pëllëmbën e dorës dhe vendoseni në një fletë cookie. Mbulojeni me një peshqir dhe lëreni të rritet përsëri për 15 minuta.

Në një sipërfaqe me miell shumë të lehtë, merrni një pjesë të brumit një herë, rrafshojeni me dorën tuaj dhe më pas rrokullisni atë në një rreth të sheshtë me një okllai.

Shtoni pak vaj ulliri në një tigan që nuk ngjit dhe ngrohni në mes të ulët. Gatuaj anën e parë për një minutë ose dy, derisa buka të fillojë të fryhet në vende të ndryshme. Rrokullisni piten dhe gatuajeni anën e dytë për një minutë ose dy, duke rrotulluar piten çdo 30 sekonda.

Përsëriteni procesin derisa të keni përdorur të gjithë brumin tuaj. Nëse nuk i hani menjëherë, lërini pitat tuaja të ftohen dhe vendosini në një qese të ripërtëritshme. Meqenëse këto hahen më së miri të ngrohtë, ju mund ta ngrohni pita në një tigan ose mikrovalë kur të jeni gati t'i shijoni.