Peshk shpate me rozmarine i pjekur në skarë është një mënyrë e shijshme dhe e shkëlqyeshme për të përgatitur filetot e peshkut të shpatës ose çdo lloj peshku.


Spërkateni me vaj gatimi zgaren për të parandaluar ngjitjen. Ndërsa skarë po nxehet, bëni marinadën. Përzieni vaj ulliri, lëng limoni, rozmarinë, kripë, piper, hudhër dhe majdanoz.

Me përzierjen e vajit të ullirit lyeni pjesën e përparme dhe të pasme të çdo filetoje të peshkut shpatë.

Vendosni fileton e peshkut shpatë në skarë. Shtoni pak më shumë nga përzierja e vajit të ullirit sipër. Piqini per rreth 7 minuta ne cdo krah filetot.

Kthejeni filetot e peshkut të shpatës dhe mbulojeni sipër me çdo përzierje të mbetur të vajit të ullirit. Gatuajini derisa peshku te piqet.
Ingredients
Directions

Spërkateni me vaj gatimi zgaren për të parandaluar ngjitjen. Ndërsa skarë po nxehet, bëni marinadën. Përzieni vaj ulliri, lëng limoni, rozmarinë, kripë, piper, hudhër dhe majdanoz.

Me përzierjen e vajit të ullirit lyeni pjesën e përparme dhe të pasme të çdo filetoje të peshkut shpatë.

Vendosni fileton e peshkut shpatë në skarë. Shtoni pak më shumë nga përzierja e vajit të ullirit sipër. Piqini per rreth 7 minuta ne cdo krah filetot.

Kthejeni filetot e peshkut të shpatës dhe mbulojeni sipër me çdo përzierje të mbetur të vajit të ullirit. Gatuajini derisa peshku te piqet.