Peshk ne Zgare - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.AuthorAnxhela K.
VlerësimiDifficulty

Si të gatuajmë peshk në zgare në mënyrë të përsosur? Shoqëruar me disa perime mund të kthehet mënyra juaj e preferuar e gatimit të peshkut.

Peshk ne Zgare
Yields1 Serving
Prep Time20 minsCook Time20 minsTotal Time40 mins
Perberesit
Pergatitja
1
Peshk ne Zgare - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Për të gatuar peshk në skarë këshillohet që në fillim peshkun ta marinojmë. Në këtë mënyrë mishi i peshkut nuk do të thahet dhe do të jetë shumë i shijshëm. Pastrojmë peshkun nga pjesët e brendshme, luspat dhe e lajmë mirë me ujë të bollshëm. Këtë proces mund ta bej dhe peshkatari ku keni blerë peshkun, gjithsesi është një proces shumë i shpejtë.

2
Peshk ne Zgare - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Peshkun e marinojmë me vaj e kripë, brenda i vendosim dy thelbi hudhër,dy feta të holla limoni dhe lëngun e tij, pak rozmarinë, e majdanoz. Peshkun e lemë për 40 minuta të marinohet.

3
Peshk ne Zgare - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Peshkun e pjekim në skarë të ndezur më parë,duke e kthyer peshkun nga të dyja anët. Në skarë vendosim për të pjekur edhe perimet që dëshirojmë, ose ndonjë pite.

4
Peshk ne Zgare

Peshk në skarë është gati e shërbejmë me perime sipas dëshirës.

Category, , CuisineCooking Method

Ingredients

Perberesit

Directions

Pergatitja
1
Peshk ne Zgare - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Për të gatuar peshk në skarë këshillohet që në fillim peshkun ta marinojmë. Në këtë mënyrë mishi i peshkut nuk do të thahet dhe do të jetë shumë i shijshëm. Pastrojmë peshkun nga pjesët e brendshme, luspat dhe e lajmë mirë me ujë të bollshëm. Këtë proces mund ta bej dhe peshkatari ku keni blerë peshkun, gjithsesi është një proces shumë i shpejtë.

2
Peshk ne Zgare - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Peshkun e marinojmë me vaj e kripë, brenda i vendosim dy thelbi hudhër,dy feta të holla limoni dhe lëngun e tij, pak rozmarinë, e majdanoz. Peshkun e lemë për 40 minuta të marinohet.

3
Peshk ne Zgare - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Peshkun e pjekim në skarë të ndezur më parë,duke e kthyer peshkun nga të dyja anët. Në skarë vendosim për të pjekur edhe perimet që dëshirojmë, ose ndonjë pite.

4
Peshk ne Zgare

Peshk në skarë është gati e shërbejmë me perime sipas dëshirës.

Peshk ne Zgare