Kroketat e patëllxhanit me pamixhano të shijshëm krokante të mbushura me djathë dhe marinara.


Prisni patellxhanet ne feta rumbullake dhe verini ne nje ene. Sperkatini me kripe dhe lerini 60 minuta për të lëshuar lagështine. Nxehim furrën në 250 gradë celcius. Lyejmë lehtë një tavë të madhe pjekjeje.

Vendosni 3 enë të cekëta për pastrim. Në pjatën e parë, trazoni së bashku miellin, kripën dhe piper. Në pjatën e dytë, tundni vezët. Në pjatën e tretë, trazoni së bashku thërrime buke dhe pluhur hudhre.

Duke i bere një nga një, lyeni fetat e patëllxhanit në përzierjen e miellit, zhyteni në përzierjen e vezëve dhe pastaj lyeni me përzierjen e thërrimeve të bukës. Vendoseni në tavën e përgatitur për pjekje në një shtresë të barabartë. Hidhni nje sasi e vogël të djathit parmixhano si nje shtrese.

Skuqini ne tigan sa te marrin ngjyre te arte.
Përhapni 2 lugë marinara në nje tave. Shtroni fetat e patëllxhanit. Sipër hidhni gjysmën e marinarës së mbetur, dhe më pas shtroni të gjitha fetat e mocareles. Hidhni borzilokun dhe mbulojini me parmixhano.

Vendosni fetat e mbetura të patëllxhanit sipër dhe mbulojini me marinara, borzilok dhe djathë parmixhano të mbetur. Piqni në furrë 250 gradë për 25minuta minuta derisa djathi të shkrihet dhe të skuqet lehtë.
Ingredients
Directions

Prisni patellxhanet ne feta rumbullake dhe verini ne nje ene. Sperkatini me kripe dhe lerini 60 minuta për të lëshuar lagështine. Nxehim furrën në 250 gradë celcius. Lyejmë lehtë një tavë të madhe pjekjeje.

Vendosni 3 enë të cekëta për pastrim. Në pjatën e parë, trazoni së bashku miellin, kripën dhe piper. Në pjatën e dytë, tundni vezët. Në pjatën e tretë, trazoni së bashku thërrime buke dhe pluhur hudhre.

Duke i bere një nga një, lyeni fetat e patëllxhanit në përzierjen e miellit, zhyteni në përzierjen e vezëve dhe pastaj lyeni me përzierjen e thërrimeve të bukës. Vendoseni në tavën e përgatitur për pjekje në një shtresë të barabartë. Hidhni nje sasi e vogël të djathit parmixhano si nje shtrese.

Skuqini ne tigan sa te marrin ngjyre te arte.
Përhapni 2 lugë marinara në nje tave. Shtroni fetat e patëllxhanit. Sipër hidhni gjysmën e marinarës së mbetur, dhe më pas shtroni të gjitha fetat e mocareles. Hidhni borzilokun dhe mbulojini me parmixhano.

Vendosni fetat e mbetura të patëllxhanit sipër dhe mbulojini me marinara, borzilok dhe djathë parmixhano të mbetur. Piqni në furrë 250 gradë për 25minuta minuta derisa djathi të shkrihet dhe të skuqet lehtë.