Patate të pjekura me salcë kërpudhash - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.AuthorStiljana
VlerësimiDifficulty

A nuk mendoni edhe ju se kjo do të jetë një recetë mjaft e shijshme?! Patate të vogla të pjekur, të shoqëruara me salcë kërpudhash dhe timo. Duket magjike. Për më tepër është mjaft e lehtë për tu pregatitur dhe nuk kërkon shumë kohë.

Yields2 Servings
Prep Time15 minsCook Time45 minsTotal Time1 hr
Produktet kryesore
Për salcën
1
Patate të pjekura me salcë kërpudhash - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Ngrohni furrën në 200ᵒC. Njëkohësisht pregatisni gjithë përbërësitë. Preni në feta të holla kërpudhat, preni imët hudhrat, si dhe lani mirë patatet e vogla.

2
Patate të pjekura me salcë kërpudhash - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Në një tenxhere hidhni, patatet, kërpudhat, hudhrat, timon, vajin e ullirit, uthullën balsamike, kripën, piperin e zi, piperin e kuq dhe koriandrën. Përziejini mirë të gjitha së bashku. Vendosini në furrë të piqen për 30-40 minuta, ose provoni me ndihmën e një piruni nëse patatet janë mjaftueshëm të buta.

3
Patate të pjekura me salcë kërpudhash - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Largoni tenxheren nga furra dhe vendoseni në sobë në zjarr mesatarë.
Shtoni fillimisht verën dhe gatuajeni për 2-3 minuta. Më pas shtoni brodon e perimeve dhe panna-ën. Përzieni dhe kur brood të filloj të vlojë, lëreni edhe 5 minuta në zjarr dhe më pas largojeni.

4
Patate të pjekura me salcë kërpudhash - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Në fund shtoni sipër bishtat e qepës së njomë të prera dhe shërbejeni të ngrohtë. Enjoy!

Category, CuisineCooking Method,

Ingredients

Produktet kryesore
Për salcën

Directions

1
Patate të pjekura me salcë kërpudhash - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Ngrohni furrën në 200ᵒC. Njëkohësisht pregatisni gjithë përbërësitë. Preni në feta të holla kërpudhat, preni imët hudhrat, si dhe lani mirë patatet e vogla.

2
Patate të pjekura me salcë kërpudhash - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Në një tenxhere hidhni, patatet, kërpudhat, hudhrat, timon, vajin e ullirit, uthullën balsamike, kripën, piperin e zi, piperin e kuq dhe koriandrën. Përziejini mirë të gjitha së bashku. Vendosini në furrë të piqen për 30-40 minuta, ose provoni me ndihmën e një piruni nëse patatet janë mjaftueshëm të buta.

3
Patate të pjekura me salcë kërpudhash - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Largoni tenxheren nga furra dhe vendoseni në sobë në zjarr mesatarë.
Shtoni fillimisht verën dhe gatuajeni për 2-3 minuta. Më pas shtoni brodon e perimeve dhe panna-ën. Përzieni dhe kur brood të filloj të vlojë, lëreni edhe 5 minuta në zjarr dhe më pas largojeni.

4
Patate të pjekura me salcë kërpudhash - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Në fund shtoni sipër bishtat e qepës së njomë të prera dhe shërbejeni të ngrohtë. Enjoy!

Patate të pjekura me salcë kërpudhash