Receta më e mirë e patateve me limon! Krokante nga jashtë dhe të buta nga brenda, me shije një të jashtëzakonshme fal përbërësve të përdorur. Më posht do të gjeni të gjitha sekretet për të pjekur patatet perfekte.

Ndizni furrën në 200ᵒC. Më pas preni patatet ne feta dhe vendosini në një tepsi metalike.

Në një tas përzieni ujin, miellin e misrit, lëngun e limonit, vajin e ullirit dhe hudhrat e prera imët. Përzierjen hidheni sipër patateve, shtoni kripë piper dhe përziejini mirë.

Piqini patatet derisa të marrin një ngjyrë shumë të lehtë të artë. Nxirrini nga furra, hidhni sipër tyre me rigon dhe futini përsëri brenda në furrë derisa të marrin një ngjyrë kafe. Nëse gjatë pjekjes uji absorbohet i gjithi, shtoni në tepsi 100 ml ujë të ngrohtë dhe vazhdoni pjekjen.

Nxirrini nga furra, lërini pak të ftohen dhe më pas servirini. Mund ti shërbeni së bashku me xaxiq. Ju bëftë mirë!
Ingredients
Directions

Ndizni furrën në 200ᵒC. Më pas preni patatet ne feta dhe vendosini në një tepsi metalike.

Në një tas përzieni ujin, miellin e misrit, lëngun e limonit, vajin e ullirit dhe hudhrat e prera imët. Përzierjen hidheni sipër patateve, shtoni kripë piper dhe përziejini mirë.

Piqini patatet derisa të marrin një ngjyrë shumë të lehtë të artë. Nxirrini nga furra, hidhni sipër tyre me rigon dhe futini përsëri brenda në furrë derisa të marrin një ngjyrë kafe. Nëse gjatë pjekjes uji absorbohet i gjithi, shtoni në tepsi 100 ml ujë të ngrohtë dhe vazhdoni pjekjen.

Nxirrini nga furra, lërini pak të ftohen dhe më pas servirini. Mund ti shërbeni së bashku me xaxiq. Ju bëftë mirë!