Për sot kam një recetë, për të cilën jam e sigurt që do ta adhuroni. Patate të fërguara me proshutë. Një pjatë plot me shije dhe aromë. Ju rekomandojë të përdorni patate të vogla për këtë recetë. Uroj ta provoni!

Pastroni, preni patatet dhe hidhini në një tenxhere të madhe me ujë dhe kripë dhe vendosini në zjarr të ziejn. Lërini të ziejn derisa patatet të zbuten (tregoni kujdes që mos i lini të zbuten më shumë sec duhet). Më pas largojini nga zjarri, kullojini dhe shplajini me ujë të ftohtë.

Vendosni në zjarr, në nxehtësi mesatare, një tigan dhe shtoni në të proshutën. Përziejini proshutën vazhdimisht dhe gatuajeni për disa minuta. Më pas largojeni nga zjarri dhe hidheni në një pjatë.

Në të njëjtin tigan ku pregatitët proshutën, hidhni patatet. Shtoni kripën, piperin e zi, piperin e kuq dhe vendoseni tiganin në zjarr në nxehtësi mesatare. Gatuajini patatet për 15-20 minuta, duke i përzier herë pas here.

Kur të shikoni që patatet kanë marr një ngjyrë kafe të artë, shtoni hudhrën, rozmarinë dhe gjethet e sherebelës. Gatuajeni për disa minuta dhe në fund shtoni proshutën.
Shërbejeni të ngrohtë.Enjoy!
Ingredients
Directions

Pastroni, preni patatet dhe hidhini në një tenxhere të madhe me ujë dhe kripë dhe vendosini në zjarr të ziejn. Lërini të ziejn derisa patatet të zbuten (tregoni kujdes që mos i lini të zbuten më shumë sec duhet). Më pas largojini nga zjarri, kullojini dhe shplajini me ujë të ftohtë.

Vendosni në zjarr, në nxehtësi mesatare, një tigan dhe shtoni në të proshutën. Përziejini proshutën vazhdimisht dhe gatuajeni për disa minuta. Më pas largojeni nga zjarri dhe hidheni në një pjatë.

Në të njëjtin tigan ku pregatitët proshutën, hidhni patatet. Shtoni kripën, piperin e zi, piperin e kuq dhe vendoseni tiganin në zjarr në nxehtësi mesatare. Gatuajini patatet për 15-20 minuta, duke i përzier herë pas here.

Kur të shikoni që patatet kanë marr një ngjyrë kafe të artë, shtoni hudhrën, rozmarinë dhe gjethet e sherebelës. Gatuajeni për disa minuta dhe në fund shtoni proshutën.
Shërbejeni të ngrohtë.Enjoy!