Pastice është një pjatë e shijshme dhe që pëlqehet si nga të vegjëlit dhe të mëdhenjtë.


Për të përgatitur pastiço, si fillim mbushim një tenxhere, e me ujë dhe e lemë të ziejë. Kur të ziejë uji i hedhim pak kripë, shtojmë makaronat dhe i lemë të ziejnë per 5 Minuta.

Ndërkohë në një enë qelqi thyejmë vezët dhe i rrahim. Më pas shtojmë dhe qumështin e ftohtë. Shtojmë djathin e bardhë të shtypur. I trazojmë mirë.

Marrim një tave dhe e lyejmë me gjalpë. Hedhim në të masën e përgatitur. E trazojme mirë. Sipër i hedhim copa gjalpi dhe djathë të grirë.
Ingredients
Directions

Për të përgatitur pastiço, si fillim mbushim një tenxhere, e me ujë dhe e lemë të ziejë. Kur të ziejë uji i hedhim pak kripë, shtojmë makaronat dhe i lemë të ziejnë per 5 Minuta.

Ndërkohë në një enë qelqi thyejmë vezët dhe i rrahim. Më pas shtojmë dhe qumështin e ftohtë. Shtojmë djathin e bardhë të shtypur. I trazojmë mirë.

Marrim një tave dhe e lyejmë me gjalpë. Hedhim në të masën e përgatitur. E trazojme mirë. Sipër i hedhim copa gjalpi dhe djathë të grirë.