Pasta Sfoglia - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.AuthorAnxhela K.
VlerësimiDifficulty

Pasta sfoglia është një petë e veçantë e bërë kryesisht me gjalpë. Eshtë ideale si për torta të kripura, ashtu dhe për ato të ëmbla.

Pasta Sfoglia
Yields1 Serving
Prep Time1 hrTotal Time1 hr
Perberesit per brumin
Perberesit per Brumin e Gjalpit
Pergatitja
1
Pasta Sfoglia - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Fillojmë të përgatisim brumin me gjalpë. Marrim gjalpin dhe e presim në copa. E bashkojmë me miell. Vazhdojmë ta punojmë shpejt brumin.

2
Pasta Sfoglia - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Kur të kemi arritur një masë homogjene, me ndihmën e një okllahije, i japim formën e një katrori me një trashësi rreth 1 cm. Më pas e mbulojmë me qeskë kuzhine dhe e vendosim në frigorifer përreth gjysmë ore.

3
Pasta Sfoglia - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Fillojmë me përgatitjen e brumit të parë. Në gotën me ujë hedhim kripën dhe e shkrijmë në të. Hedhim miellin ne mikser (nese nuk keni nje te tille mund ta punoni me dore) e bashkojmë me ngadalë me ujin.

4
Pasta Sfoglia - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Vazhdojmë ta punojmë për disa minuta brumin.

5
Pasta Sfoglia - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Më pas brumin e përgatitur e mbështjellim me një pecetë dhe e lemë të 'qetësohet' përreth gjysmë ore.

6
Pasta Sfoglia - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Nxirreni brumi i gjalpit nga frigoriferi dhe vendoseni ne brumatrice per tu punuar. E mbledhim brumin me qeskë dhe e fusim në frigorifer për gjysmë orë.

7
Pasta Sfoglia - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Nxjerrim nga frigoriferi brumin qe punuat me miell dhe uje. Vendoseni ne nje tavoline te pluhurosur me miell. Hapeni brumin me okllai ne forme katrore.

8
Pasta Sfoglia - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Pasi ka kaluar kjo kohë, marrim brumin e parë dhe e hapim në formë drejtkëndëshi, në mes të tij vendosim brumin me gjalpë. Mbyllim të katër anët e drejtkëndëshit sikur të ishte një kuti, duke e lenë brenda brumin me gjalpë.

9
Pasta Sfoglia - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Me anë të një okllahie shtojmë presion mbi petën e krijuar. Punojeni me okllahi.

10
Pasta Sfoglia - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Do të shohim se brumi i gjalpit brenda do të bashkohet mirë me gjithë petën. Vazhdojmë ta hapim petën derisa të arrijmë përsëri formën e një drejtkëndëshi. Marrim dy anët e gjata dhe i palosim në mes, duhet të kemi kujdes që të mos jenë sipër njëra-tjetrës. Pastaj i mbyllim si libër. Do të kemi një drejtkëndësh me katër shtresa, punojeni brumin me okllahi.

11
Pasta Sfoglia - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Përsërisim të njëjtën gjë si më sipër, dmth. e hapim petën, mbyllim anët, dhe e palosim dhe e punojme me okllahi. Do ta perserisni kete veprim 3 here. Do ta punoni brumin me okllahi dhe do ta palosni si liber. Pasi ta keni punuar do ta vendosni ne frigorifer.

12
Pasta Sfoglia - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Pasi ta nxirrni nga frigoriferi brumi juaj do te jete flete - flete.

Ingredients

Perberesit per brumin
Perberesit per Brumin e Gjalpit

Directions

Pergatitja
1
Pasta Sfoglia - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Fillojmë të përgatisim brumin me gjalpë. Marrim gjalpin dhe e presim në copa. E bashkojmë me miell. Vazhdojmë ta punojmë shpejt brumin.

2
Pasta Sfoglia - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Kur të kemi arritur një masë homogjene, me ndihmën e një okllahije, i japim formën e një katrori me një trashësi rreth 1 cm. Më pas e mbulojmë me qeskë kuzhine dhe e vendosim në frigorifer përreth gjysmë ore.

3
Pasta Sfoglia - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Fillojmë me përgatitjen e brumit të parë. Në gotën me ujë hedhim kripën dhe e shkrijmë në të. Hedhim miellin ne mikser (nese nuk keni nje te tille mund ta punoni me dore) e bashkojmë me ngadalë me ujin.

4
Pasta Sfoglia - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Vazhdojmë ta punojmë për disa minuta brumin.

5
Pasta Sfoglia - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Më pas brumin e përgatitur e mbështjellim me një pecetë dhe e lemë të 'qetësohet' përreth gjysmë ore.

6
Pasta Sfoglia - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Nxirreni brumi i gjalpit nga frigoriferi dhe vendoseni ne brumatrice per tu punuar. E mbledhim brumin me qeskë dhe e fusim në frigorifer për gjysmë orë.

7
Pasta Sfoglia - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Nxjerrim nga frigoriferi brumin qe punuat me miell dhe uje. Vendoseni ne nje tavoline te pluhurosur me miell. Hapeni brumin me okllai ne forme katrore.

8
Pasta Sfoglia - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Pasi ka kaluar kjo kohë, marrim brumin e parë dhe e hapim në formë drejtkëndëshi, në mes të tij vendosim brumin me gjalpë. Mbyllim të katër anët e drejtkëndëshit sikur të ishte një kuti, duke e lenë brenda brumin me gjalpë.

9
Pasta Sfoglia - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Me anë të një okllahie shtojmë presion mbi petën e krijuar. Punojeni me okllahi.

10
Pasta Sfoglia - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Do të shohim se brumi i gjalpit brenda do të bashkohet mirë me gjithë petën. Vazhdojmë ta hapim petën derisa të arrijmë përsëri formën e një drejtkëndëshi. Marrim dy anët e gjata dhe i palosim në mes, duhet të kemi kujdes që të mos jenë sipër njëra-tjetrës. Pastaj i mbyllim si libër. Do të kemi një drejtkëndësh me katër shtresa, punojeni brumin me okllahi.

11
Pasta Sfoglia - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Përsërisim të njëjtën gjë si më sipër, dmth. e hapim petën, mbyllim anët, dhe e palosim dhe e punojme me okllahi. Do ta perserisni kete veprim 3 here. Do ta punoni brumin me okllahi dhe do ta palosni si liber. Pasi ta keni punuar do ta vendosni ne frigorifer.

12
Pasta Sfoglia - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Pasi ta nxirrni nga frigoriferi brumi juaj do te jete flete - flete.

Pasta Sfoglia