Pasta Flora - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.AuthorStiljana
VlerësimiDifficulty

Pasta flora është një ëmbëlsirë e mrekullueshme e pregatitur nga një brum krokantë dhe me mbushje me shije të ndryshme. Perfekte për të shoqëruar pasditet tuaja.

Yields12 Servings
Prep Time30 minsCook Time50 minsTotal Time1 hr 30 mins
Produktet kryesore
Për brumin
Për pastën
Pregatitja e brumit
1
Pasta Flora - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Në një mikser kuzhine hidhni miellin, kripën dhe sheqerin dhe përziejini. Shtoni më pas margarinën dhe gjalpin dhe vazhdoni përzierjen derisa të formohet një masë e shkrifët.

2
Pasta Flora - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Në fund do të shtoni ujin e ftohtë. Tregoni kujdes, uji nuk shtohet i gjithi njëherëshi, por do të shtoni një lugë gjelle herë pas heredhe gjatë kësaj kohe, brumi në mikser duhet të përzihet gjatë gjithë kohës. Vazhdoni përzierjen derisa të formohet një brum i fortë.

Pregatitja e pastës
3
Pasta Flora - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Brumin e pregatitur ndajeni përgjysëm. Formoni një top me gjysmën e brumit, spërkateni lehtë me miell dhe mbulojeni me një letër kuzhine. Me ndihmën e një okllaie, hapni një petë të rrumbullakët, në diametër pak më të madh se 24 cm dhe me një trashësi 6 mm.

4
Pasta Flora - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Vendoseni petën e hapur sipër një tave me diametër 24cm.

5
Pasta Flora - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Të njëjtën gjë bëni edhe për gjysëm tjetër të brumit. Pasi keni hapur petin, me ndihmën e një thike, preni shirita me trashësi të ndryshme .

6
Pasta Flora - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Me shiritat e prerë formoni gërshetë të ndryshëm.

7
Pasta Flora - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Më pas, hidhni sipër brumit që keni vendosur në tavë, recelin që ju keni zgjedhur.Në recetë është përdorur receli I boronicës.

8
Pasta Flora - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Vendosni sipër recelit gërshetat e formuara.Fundet e tyre shtypini tek brumi që ndodhet anash tavës.

9
Pasta Flora - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Me ndihmën e një thike preni tepricën brumin që ndodhet në anësore e tavës.

10
Pasta Flora - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Në një tas të vogël hidhni një vezë, përziejini mirë dhe me ndihmën e një furce lyejni brumin.

11
Pasta Flora - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Piqeni pastën në furrë në temperaturë 190ᵒC. 45 minutate para vendoseni në mes të furrës.
Ndërsa 10 minutate fundit vendoseni në katin e fundit dhe më pas lëreni të ftohet.

CategoryCuisine, Cooking Method

Ingredients

Produktet kryesore
Për brumin
Për pastën

Directions

Pregatitja e brumit
1
Pasta Flora - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Në një mikser kuzhine hidhni miellin, kripën dhe sheqerin dhe përziejini. Shtoni më pas margarinën dhe gjalpin dhe vazhdoni përzierjen derisa të formohet një masë e shkrifët.

2
Pasta Flora - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Në fund do të shtoni ujin e ftohtë. Tregoni kujdes, uji nuk shtohet i gjithi njëherëshi, por do të shtoni një lugë gjelle herë pas heredhe gjatë kësaj kohe, brumi në mikser duhet të përzihet gjatë gjithë kohës. Vazhdoni përzierjen derisa të formohet një brum i fortë.

Pregatitja e pastës
3
Pasta Flora - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Brumin e pregatitur ndajeni përgjysëm. Formoni një top me gjysmën e brumit, spërkateni lehtë me miell dhe mbulojeni me një letër kuzhine. Me ndihmën e një okllaie, hapni një petë të rrumbullakët, në diametër pak më të madh se 24 cm dhe me një trashësi 6 mm.

4
Pasta Flora - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Vendoseni petën e hapur sipër një tave me diametër 24cm.

5
Pasta Flora - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Të njëjtën gjë bëni edhe për gjysëm tjetër të brumit. Pasi keni hapur petin, me ndihmën e një thike, preni shirita me trashësi të ndryshme .

6
Pasta Flora - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Me shiritat e prerë formoni gërshetë të ndryshëm.

7
Pasta Flora - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Më pas, hidhni sipër brumit që keni vendosur në tavë, recelin që ju keni zgjedhur.Në recetë është përdorur receli I boronicës.

8
Pasta Flora - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Vendosni sipër recelit gërshetat e formuara.Fundet e tyre shtypini tek brumi që ndodhet anash tavës.

9
Pasta Flora - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Me ndihmën e një thike preni tepricën brumin që ndodhet në anësore e tavës.

10
Pasta Flora - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Në një tas të vogël hidhni një vezë, përziejini mirë dhe me ndihmën e një furce lyejni brumin.

11
Pasta Flora - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Piqeni pastën në furrë në temperaturë 190ᵒC. 45 minutate para vendoseni në mes të furrës.
Ndërsa 10 minutate fundit vendoseni në katin e fundit dhe më pas lëreni të ftohet.

Pasta Flora