Makarona të freskëta fettuccine në një salcë mishi me shije të pasur, këto pasta bolonjeze janë të preferuarat e familjes.


Vendosni qepët në enën e një përpunuesi të ushqimit të pajisur me teh metalik. Pulsojeni derisa të copëtohet shumë mirë, por jo të bëhet pure. Transferoni qepët në një tas të veçantë, pastaj shtoni karotat, selinon dhe hudhrën në përpunuesin e ushqimit. Pulsoni derisa të copëtohen imët.

Ngroheni vajin në një tenxhere të madhe. Shtoni qepët e prera imët dhe përzierjen e perimeve dhe gatuajini, duke i trazuar shpesh, derisa të zbuten, 8 deri në 10 minuta. Ulni nxehtësinë nëse perimet fillojnë të marrin ngjyrë.

Shtoni mishin e grire, pancetën, kripën dhe piperin dhe gatuajini mbi nxehtësinë mesatare, duke e copëtuar mishin me një lugë druri, derisa mishi të mos jetë më rozë, 5 deri në 10 minuta.

Shtoni verën dhe gatuajeni derisa të avulloje, 1 deri në 2 minuta. Shtoni lengun e mishit, domatet e shtypura dhe rigonin. Shtoni uje. Mbulojeni me kapak pak të hapur dhe ziejini për 1 orë e 30 minuta.

Shtoni qumështin në salcë dhe përzieni që të përzihet. Mbulojeni me kapakun pak të hapur dhe ziejini derisa qumështi të përthithet dhe mishi të jetë i butë, rreth 35 minuta. Nëse salca duket e yndyrshme, përdorni një lugë supë për të hequr yndyrën nga maja. Hiqeni tiganin nga zjarri dhe mbulojeni që të qëndrojë ngrohtë ndërsa bëni makaronat.

Zieni makaronat sipas udhëzimeve të paketës. Ruani pak uje makaronash. Kullojini makaronat, më pas shtojini në salcë. E rregulloni erëzat me kripë dhe piper nëse është e nevojshme. Ndani makaronat në tasa për servirje dhe spërkatini me ereza të freskëta, nëse i përdorni.
Ingredients
Directions

Vendosni qepët në enën e një përpunuesi të ushqimit të pajisur me teh metalik. Pulsojeni derisa të copëtohet shumë mirë, por jo të bëhet pure. Transferoni qepët në një tas të veçantë, pastaj shtoni karotat, selinon dhe hudhrën në përpunuesin e ushqimit. Pulsoni derisa të copëtohen imët.

Ngroheni vajin në një tenxhere të madhe. Shtoni qepët e prera imët dhe përzierjen e perimeve dhe gatuajini, duke i trazuar shpesh, derisa të zbuten, 8 deri në 10 minuta. Ulni nxehtësinë nëse perimet fillojnë të marrin ngjyrë.

Shtoni mishin e grire, pancetën, kripën dhe piperin dhe gatuajini mbi nxehtësinë mesatare, duke e copëtuar mishin me një lugë druri, derisa mishi të mos jetë më rozë, 5 deri në 10 minuta.

Shtoni verën dhe gatuajeni derisa të avulloje, 1 deri në 2 minuta. Shtoni lengun e mishit, domatet e shtypura dhe rigonin. Shtoni uje. Mbulojeni me kapak pak të hapur dhe ziejini për 1 orë e 30 minuta.

Shtoni qumështin në salcë dhe përzieni që të përzihet. Mbulojeni me kapakun pak të hapur dhe ziejini derisa qumështi të përthithet dhe mishi të jetë i butë, rreth 35 minuta. Nëse salca duket e yndyrshme, përdorni një lugë supë për të hequr yndyrën nga maja. Hiqeni tiganin nga zjarri dhe mbulojeni që të qëndrojë ngrohtë ndërsa bëni makaronat.

Zieni makaronat sipas udhëzimeve të paketës. Ruani pak uje makaronash. Kullojini makaronat, më pas shtojini në salcë. E rregulloni erëzat me kripë dhe piper nëse është e nevojshme. Ndani makaronat në tasa për servirje dhe spërkatini me ereza të freskëta, nëse i përdorni.