Panna cotta me qumësht dele, fiq dhe mjaltë - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.AuthorStiljana
VlerësimiDifficulty

Ka dicka në kombinim e qumeshtit të deles dhe fiqve, që është thjesht perfekte. Kjo panna cotta ka një kombinim të përkryer të qumështit të deles, fiqve, mjaltit, portokallit dhe pistakëve të pjekur. Nëse jeni në kërkim të një ëmbëlsire të re për të provuar, jua sugjeroj këtë recetë. Më lini përshtypjet tuaja në komente. Enjoy!

Yields8 Servings
Cook Time15 minsTotal Time4 hrs
Produktet kryesore
1
Panna cotta me qumësht dele, fiq dhe mjaltë - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Në një tas të cekët, hidhni ujin dhe shtoni xhelatinën dhe lëreni në qetësi derisa xhelatina të zbutet, rreth 2-3 minuta.

2
Panna cotta me qumësht dele, fiq dhe mjaltë - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Në një tenxhere hidhni qumështin e deles, panna-ën, sheqerin dhe pak kripë dhe vendoseni në zjarr në temperaturë mesatare. Përziejini dhe lëreni në zjarr derisa të ngrohet, por jo të ziejë. Në këtë moment shtoni xhelatinën dhe përziejini derisa xhelatina të tretet e gjitha.

3
Panna cotta me qumësht dele, fiq dhe mjaltë - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Ndërkohë preni 3-4 fiq dhe me ndihmën e një mikseri kuzhine, punojini derisa të bëhen pure. Shtojini fiqtë në tenxhere së bashku me lëkurën e portokallit, përziejini dhe më pas largojeni tenxheren nga zjarri.

4
Panna cotta me qumësht dele, fiq dhe mjaltë - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Hidheni panna cotta-ën në kupat, mbulojeni me letër të tejdukshme dhe më pas lëreni në frigorifer për të paktën 4 orë.

5
Panna cotta me qumësht dele, fiq dhe mjaltë - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Ndërkohë që panna ndodhet në frigoriferë, pregatisni pistakët e pjekur. Ndizni furrën në 180ᵒC. Në një tepsi shtroni letër kuzhine dhe hidhni në të pistakët. Shtoni sipër gjalpin e shkrirë dhe kripën dhe piqini për 6-7 minuta ose derisa të vëreni që pistakët kanë marr një ngjyrë kafe të lehtë.

6
Panna cotta me qumësht dele, fiq dhe mjaltë - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Shërbejeni panna cotta-ën me pak mjalt, fiq të prerë dhe pistakët e pjekur. Enjoy!

CategoryCuisineCooking Method,

Ingredients

Produktet kryesore

Directions

1
Panna cotta me qumësht dele, fiq dhe mjaltë - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Në një tas të cekët, hidhni ujin dhe shtoni xhelatinën dhe lëreni në qetësi derisa xhelatina të zbutet, rreth 2-3 minuta.

2
Panna cotta me qumësht dele, fiq dhe mjaltë - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Në një tenxhere hidhni qumështin e deles, panna-ën, sheqerin dhe pak kripë dhe vendoseni në zjarr në temperaturë mesatare. Përziejini dhe lëreni në zjarr derisa të ngrohet, por jo të ziejë. Në këtë moment shtoni xhelatinën dhe përziejini derisa xhelatina të tretet e gjitha.

3
Panna cotta me qumësht dele, fiq dhe mjaltë - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Ndërkohë preni 3-4 fiq dhe me ndihmën e një mikseri kuzhine, punojini derisa të bëhen pure. Shtojini fiqtë në tenxhere së bashku me lëkurën e portokallit, përziejini dhe më pas largojeni tenxheren nga zjarri.

4
Panna cotta me qumësht dele, fiq dhe mjaltë - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Hidheni panna cotta-ën në kupat, mbulojeni me letër të tejdukshme dhe më pas lëreni në frigorifer për të paktën 4 orë.

5
Panna cotta me qumësht dele, fiq dhe mjaltë - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Ndërkohë që panna ndodhet në frigoriferë, pregatisni pistakët e pjekur. Ndizni furrën në 180ᵒC. Në një tepsi shtroni letër kuzhine dhe hidhni në të pistakët. Shtoni sipër gjalpin e shkrirë dhe kripën dhe piqini për 6-7 minuta ose derisa të vëreni që pistakët kanë marr një ngjyrë kafe të lehtë.

6
Panna cotta me qumësht dele, fiq dhe mjaltë - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Shërbejeni panna cotta-ën me pak mjalt, fiq të prerë dhe pistakët e pjekur. Enjoy!

Panna cotta me qumësht dele, fiq dhe mjaltë