Panna Cotta me arrë kokosi - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.AuthorStiljana
VlerësimiDifficulty

Një kombinim i parezistueshëm i qumështit të kokosit dhe panna, të cila krijojnë një ëmbëlsirë me një shije dhe aromë të mrekullueshme. E shoqëruar me bajame të karamelizuar, kjo është një recetë që nuk duhet humbur. Uroj ta provoni!

Yields8 Servings
Cook Time15 minsTotal Time4 hrs
Produktet kryesore
Për karamelizimin e bajameve
1
Panna Cotta me arrë kokosi - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Në një tas të cekët, hidhni ujin dhe shtoni xhelatinën dhe lëreni në qetësi derisa xhelatina të zbutet, rreth 2-3 minuta.

2
Panna Cotta me arrë kokosi - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Lyeni kupat ku do të hidhni panna cotta-ën me pak vaj.

3
Panna Cotta me arrë kokosi - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Në një tenxhere hidhni qumështin e kokosit, panna-ën, sheqerin dhe pak kripë dhe vendoseni në zjarr në temperaturë mesatare. Përziejini dhe lëreni në zjarr derisa të ngrohet, por jo të ziejë. Në këtë moment shtoni xhelatinën dhe përziejini derisa xhelatina të tretet e gjitha.

4
Panna Cotta me arrë kokosi - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Hidheni panna cotta-ën në kupat e pregatitura, mbulojeni me letër të tejdukshme dhe më pas lëreni në frigorifer për të paktën 4 orë.

5
Panna Cotta me arrë kokosi - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Para se ta shërbeni pregatisni bajamet e karamelizuara. Fillimisht hapni një letër kuzhine. Në një tenxhere të vogël shtoni sheqerin dhe ujin dhe vendosini në zjarr derisa sheqeri të digjet dhe të marr një ngjyrë kafe të lehtë. Shtoni direkt bajamet përziejini mirë dhe hidhini bajamet në letrën e kuzhinës. Në fund shtojini bajamet sipër panna cotta-ës dhe ëmbëlsira juaj është gati.

CategoryCuisineCooking Method,

Ingredients

Produktet kryesore
Për karamelizimin e bajameve

Directions

1
Panna Cotta me arrë kokosi - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Në një tas të cekët, hidhni ujin dhe shtoni xhelatinën dhe lëreni në qetësi derisa xhelatina të zbutet, rreth 2-3 minuta.

2
Panna Cotta me arrë kokosi - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Lyeni kupat ku do të hidhni panna cotta-ën me pak vaj.

3
Panna Cotta me arrë kokosi - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Në një tenxhere hidhni qumështin e kokosit, panna-ën, sheqerin dhe pak kripë dhe vendoseni në zjarr në temperaturë mesatare. Përziejini dhe lëreni në zjarr derisa të ngrohet, por jo të ziejë. Në këtë moment shtoni xhelatinën dhe përziejini derisa xhelatina të tretet e gjitha.

4
Panna Cotta me arrë kokosi - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Hidheni panna cotta-ën në kupat e pregatitura, mbulojeni me letër të tejdukshme dhe më pas lëreni në frigorifer për të paktën 4 orë.

5
Panna Cotta me arrë kokosi - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Para se ta shërbeni pregatisni bajamet e karamelizuara. Fillimisht hapni një letër kuzhine. Në një tenxhere të vogël shtoni sheqerin dhe ujin dhe vendosini në zjarr derisa sheqeri të digjet dhe të marr një ngjyrë kafe të lehtë. Shtoni direkt bajamet përziejini mirë dhe hidhini bajamet në letrën e kuzhinës. Në fund shtojini bajamet sipër panna cotta-ës dhe ëmbëlsira juaj është gati.

Panna Cotta me arrë kokosi