Sot po ju tregoj një recetë pak më ndryshe për të pregatitur orizin. Orizi me lime dhe majdanoz, është një pjatë shumë e shijshme dhe shkon mjaft mirë me ushqimet e detit ose me një recetë mishi pikante. Një recetë e shpejtë për tu pregatitur dhe shumë e thjeshtë.

Në një kullestër hidhni orizin dhe lajeni me ujë të rrjedhshëm derisa uji të rrjedhë i pastër dhe më pas lëreni mënjanë.

Në një tenxhere të madhe, shtoni vajin e ullirit dhe ngroheni në nxehtësi mesatare. Shtoni në të qepët e njoma të prera, hudhrat e shtypura dhe gatuajini për disa sekonda.

Shtoni më pas ujin, lëngun e limonit dhe kripë dhe lëreni derisa uji të vlojë. Në këtë moment shtoni orizin, uleni zjarrin, mbulojeni tenxheren me kapak dhe lëreni orizin të ziejë për 18-20 minuta.

Pasi orizi të jetë zier, largojeni nga zjarr dhe lëreni në qetësi për 8-10 minuta. Në fund shtojini majdanozin e prerë, pak lëng lime-i, piper të zi dhe shërbejeni të ngrohtë. Enjoy!
Ingredients
Directions

Në një kullestër hidhni orizin dhe lajeni me ujë të rrjedhshëm derisa uji të rrjedhë i pastër dhe më pas lëreni mënjanë.

Në një tenxhere të madhe, shtoni vajin e ullirit dhe ngroheni në nxehtësi mesatare. Shtoni në të qepët e njoma të prera, hudhrat e shtypura dhe gatuajini për disa sekonda.

Shtoni më pas ujin, lëngun e limonit dhe kripë dhe lëreni derisa uji të vlojë. Në këtë moment shtoni orizin, uleni zjarrin, mbulojeni tenxheren me kapak dhe lëreni orizin të ziejë për 18-20 minuta.

Pasi orizi të jetë zier, largojeni nga zjarr dhe lëreni në qetësi për 8-10 minuta. Në fund shtojini majdanozin e prerë, pak lëng lime-i, piper të zi dhe shërbejeni të ngrohtë. Enjoy!