Oriz me lime dhe majdanoz - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.AuthorStiljana
VlerësimiDifficulty

Sot po ju tregoj një recetë pak më ndryshe për të pregatitur orizin. Orizi me lime dhe majdanoz, është një pjatë shumë e shijshme dhe shkon mjaft mirë me ushqimet e detit ose me një recetë mishi pikante. Një recetë e shpejtë për tu pregatitur dhe shumë e thjeshtë.

Yields6 Servings
Prep Time10 minsCook Time25 minsTotal Time45 mins
Produktet kryesore
1
Oriz me lime dhe majdanoz - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Në një kullestër hidhni orizin dhe lajeni me ujë të rrjedhshëm derisa uji të rrjedhë i pastër dhe më pas lëreni mënjanë.

2
Oriz me lime dhe majdanoz - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Në një tenxhere të madhe, shtoni vajin e ullirit dhe ngroheni në nxehtësi mesatare. Shtoni në të qepët e njoma të prera, hudhrat e shtypura dhe gatuajini për disa sekonda.

3
Oriz me lime dhe majdanoz - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Shtoni më pas ujin, lëngun e limonit dhe kripë dhe lëreni derisa uji të vlojë. Në këtë moment shtoni orizin, uleni zjarrin, mbulojeni tenxheren me kapak dhe lëreni orizin të ziejë për 18-20 minuta.

4
Oriz me lime dhe majdanoz - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Pasi orizi të jetë zier, largojeni nga zjarr dhe lëreni në qetësi për 8-10 minuta. Në fund shtojini majdanozin e prerë, pak lëng lime-i, piper të zi dhe shërbejeni të ngrohtë. Enjoy!

Category, CuisineCooking Method

Ingredients

Produktet kryesore

Directions

1
Oriz me lime dhe majdanoz - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Në një kullestër hidhni orizin dhe lajeni me ujë të rrjedhshëm derisa uji të rrjedhë i pastër dhe më pas lëreni mënjanë.

2
Oriz me lime dhe majdanoz - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Në një tenxhere të madhe, shtoni vajin e ullirit dhe ngroheni në nxehtësi mesatare. Shtoni në të qepët e njoma të prera, hudhrat e shtypura dhe gatuajini për disa sekonda.

3
Oriz me lime dhe majdanoz - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Shtoni më pas ujin, lëngun e limonit dhe kripë dhe lëreni derisa uji të vlojë. Në këtë moment shtoni orizin, uleni zjarrin, mbulojeni tenxheren me kapak dhe lëreni orizin të ziejë për 18-20 minuta.

4
Oriz me lime dhe majdanoz - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Pasi orizi të jetë zier, largojeni nga zjarr dhe lëreni në qetësi për 8-10 minuta. Në fund shtojini majdanozin e prerë, pak lëng lime-i, piper të zi dhe shërbejeni të ngrohtë. Enjoy!

Oriz me lime dhe majdanoz