Oriz i zi me tartuf është një super pjate. Ka më shumë antioksidantë sesa boronicat me më pak sheqer dhe më shumë fibra.


Në një tigan me pak vaj ulliri grijmë gjysme qepën. Shtoni oriz të zi, shujeni me vere dhe i trazoni mirë. Shtoni lëngun e mishit, lëreni derisa ta pijë të gjithë dhe më pas hiqeni tiganin nga zjarri.

Në një tenxhere tjetër me vaj grijeni gjysmën e qepës. Shtoni oriz të bardhë. Lëreni të skuqet dhe më pas shuajeni me verë. Shtoni lëngun e mishit dhe lini atë derisa orizi të jetë gati dhe hiqeni atë nga zjarri.

Në një tigan tjetër me vaj ulliri përzieni kërpudhat me karota. Shtoni kripën dhe piperin e zi.

Pas 5 minutash shtoni sasinë e orizit të bardhë dhe orizit të zi që kemi përgatitur më herët. Përziejini mirë. Shtoni tartufin dhe trazojeni përsëri.

Në fund e shërbejmë të ngrohtë në pjatë dhe sipër hedhim djathë të grirë.
Ingredients
Directions

Në një tigan me pak vaj ulliri grijmë gjysme qepën. Shtoni oriz të zi, shujeni me vere dhe i trazoni mirë. Shtoni lëngun e mishit, lëreni derisa ta pijë të gjithë dhe më pas hiqeni tiganin nga zjarri.

Në një tenxhere tjetër me vaj grijeni gjysmën e qepës. Shtoni oriz të bardhë. Lëreni të skuqet dhe më pas shuajeni me verë. Shtoni lëngun e mishit dhe lini atë derisa orizi të jetë gati dhe hiqeni atë nga zjarri.

Në një tigan tjetër me vaj ulliri përzieni kërpudhat me karota. Shtoni kripën dhe piperin e zi.

Pas 5 minutash shtoni sasinë e orizit të bardhë dhe orizit të zi që kemi përgatitur më herët. Përziejini mirë. Shtoni tartufin dhe trazojeni përsëri.

Në fund e shërbejmë të ngrohtë në pjatë dhe sipër hedhim djathë të grirë.